Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                         Νέα Ιωνία 24/3/2022
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000434, 457
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr
Website: www.neaionia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το μήνυμα της Δημάρχου Νέας Ιωνίας Δέσποινας Θωμαΐδου για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

   Τιμούμε σήμερα τα 201 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 που φώτισε τις καρδιές των Ελλήνων και οδήγησε στην απελευθέρωση της πατρίδας μας και στην αποτίναξη του Οθωμανικού ζυγού.

   Η σημερινή μέρα, του διπλού εορτασμού, του Ευαγγελισμού της Παναγίας μας και της Ελληνικής Επανάστασης, αποτελεί ένα σπουδαίο ορόσημο καθώς συμπίπτει με τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή που σαν μια βαθιά αιμάσσουσα πληγή, μας διδάσκει βαθύτερα την πολυδιάστατη ιστορία μας, τους πρωταγωνιστές της και τα οράματά τους, όλα εκείνα τα γεγονότα που οδήγησαν στην οικοδόμηση μίας ελεύθερης, σύγχρονης και δημοκρατικής χώρας.

   Μια ματιά στις σελίδες της Ιστορίας μας σε ένα και μόνο συμπέρασμα οδηγεί ότι μοιρασμένοι οι Έλληνες λύγισαν, ενώ ενωμένοι μεγαλούργησαν. Ο Ελληνισμός μεγαλουργεί μόνον όταν είναι ενωμένος. Η ενότητα και η ομοψυχία δίνουν το θριαμβευτικό δικαίωμα στη ζωή. Προϋπόθεση όμως της εθνικής ενότητας είναι η πίστη η οποία αποτυπώνεται αριπρεπώς στα ιερά σύμβολα, στα εικονίσματα όπως λέει ο λαός μας.

   Σήμερα, εμείς οι Έλληνες, σε καιρούς με μεγάλες δυσκολίες, διαθέτουμε την ωριμότητα να διδαχθούμε από το παρελθόν, αλλά και την αυτοπεποίθηση να αναμετρηθούμε με τις προκλήσεις του μέλλοντος.

   Εμπνεόμαστε και αντλούμε δύναμη από το μεγαλειώδες παράδειγμα της Επανάστασης του 1821 που οδήγησε στη δημιουργία του ανεξάρτητου και σύγχρονου ελληνικού κράτους, το οποίο εδραίωσε γρήγορα τον κοινοβουλευτισμό, μεγάλωσε εδαφικά και αναπτύχθηκε οικονομικά, καταφέρνοντας τελικά να ενταχθεί στα πιο προηγμένα και δημοκρατικά κράτη του κόσμου.

   Η πόλη της καρδιάς μας, η Νέα Ιωνία μας, όρθια μαζί με εσάς ατενίζει τη σημερινή επέτειο ως ημέρα έναρξης συντονισμένων δράσεων για την απόδοση τιμής για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και τα επερχόμενα 100 χρόνια από την ίδρυση της πόλης μας.

 Η Νέα Ιωνία μας μπορεί, ελπίζει και αγωνίζεται για το αύριο!
Για ένα αύριο που ανήκει σε όλες και όλους μας!

Χρόνια πολλά Νέα Ιωνία μας!
Χρόνια πολλά σε όλες και όλους σας!
Ζήτω η 25η Μαρτίου!
Ζήτω η Ελλάδα μας!

Μοιραστείτε
Close Search Window