Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ειδήσεις - Ανακοινώσεις|

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                          Νέα Ιωνία, 22/02/2024
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
e-mail: gramdim@neaionia.gr
Τηλέφωνο: 2132000492-416

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ομιλία Δημάρχου Νέας Ιωνίας στην ημερίδα του ΕΚΑ

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας, εσπερίδα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας με θέμα: «Ακρίβεια, αύξηση μισθών και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας», στην οποία πήραν μέρος εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε ότι ο Δήμος είναι υπερήφανος που φιλοξενεί αυτή την πρωτοβουλία της κορυφαίας συνδικαλιστικής οργάνωσης της Αθήνας για τόσο κρίσιμο θέμα.

Στην ομιλία του τόνισε ότι η ακρίβεια ροκανίζει τα εισοδήματα και οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες νοικοκυριά. Ειδικά η ακρίβεια, σε βασικά προϊόντα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις τινάζει στον αέρα τους προϋπολογισμούς των οικογενειών ενώ οδηγεί σε απόγνωση τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι «δεν είναι μόνο η κυβέρνηση και η κεντρική διοίκηση που πρέπει να παρέμβει. Πρέπει να δοθούν εργαλεία και στους Δήμους. Χρειάζονται πόροι και αρμοδιότητες ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική η παρέμβαση. Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σ αυτόν τον τομέα είναι πολύ σημαντικός καθώς πρέπει να ασκεί κοινωνική πολιτική να στέκεται δίπλα στους αδύναμους και να τους ενισχύει.»

Τέλος μίλησε για τον θεσμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου ο οποίος είναι πραγματικά αποτελεσματικός, αλλά δεν φτάνει. Συγκεκριμένα στη Νέα Ιωνία εξυπηρετεί πάνω από 600 ωφελούμενους ενώ ένας παρόμοιος αριθμός εξυπηρετούνται από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ. Δεν είναι όμως η λύση. Λύση είναι όλα αυτά τα αιτήματα του συνδικαλιστικού κινήματος, για ελέγχους στην αγορά, για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

 

Μοιραστείτε
Close Search Window