Εκδηλώσεις – Φωτογραφίες - Δραστηριότητες|

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας στην έκθεση «Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός».
Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, 20, 21 & 22 Μαρτίου 2009.

Για τρίτη συνεχή χρονιά, διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού, τη Νομαρχία Πειραιά και το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών, η έκθεση:
«Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός».
 

             

Στα δύο προηγούμενα έτη το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. είχε λάβει μέρος, εκθέτοντας αντικείμενα από το Λαογραφικό του μουσείο, υπό τη σκέπη του εκθεσιακού περιπτέρου της Νομαρχίας Αθηνών.
Εφέτος αποφασίστηκε, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 75 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Νέας Ιωνίας, η παρουσία μας να γίνει πιο ουσιαστική σε εκθεσιακό περίπτερο του Δήμου όπου τα δύο νομικά του πρόσωπα: Πνευματικό Κέντρο και ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ., ως φορείς που συνδραστηριοποιούνται στο χώρο του πολιτισμού θα παρουσιάσουν το πολιτιστικό πρόσωπο της Νέας Ιωνίας όπως αυτό έχει διαμορφωθεί μέσα από την παραδοσιακή και την σύγχρονη  έκφραση και δημιουργία.
Στο πλαίσιο αυτό θα εκτεθούν: αργαλειός χαλιού με ζωντανή παρουσίαση ύφανσης, δράσεις, εκδόσεις, ενθυμήματα από τις πατρίδες της Ανατολής, έντυπα με ενημερωτικό υλικό κ.λπ., ώστε οι χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης να έλθουν σε επαφή και να γνωρίσουν, το παραγόμενο πολιτισμικό έργο στο δήμο μας.
Την οργάνωση και την εμφάνιση του περιπτέρου μελέτησε, σχεδίασε και θα υλοποιήσει, μικτή επιτροπή  από τα μέλη της διοίκησης των δύο συνεργαζομένων νομικών προσώπων: του Πνευματικού Κέντρου και του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.
 

      

Η 3η διοργάνωση της έκθεσης «Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός» θα λειτουργήσει στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας την Παρασκευή 20/3/2009 από 12:00 – 9:00 μ.μ., το Σάββατο 21/3/2009  από 10:00 π.μ. – 9:00 μ.μ. και την Κυριακή 22/3/2009 από 10:00 π.μ. – 8:00 μ.μ.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή στις 6:00 μ.μ.          
 

Μοιραστείτε
Close Search Window