Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ειδήσεις - Ανακοινώσεις|

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ

 Σε κλίμα συγκίνησης και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης για την συμπλήρωση 80 χρόνων από την θυσία των 22 παλικαριών μας στο Μπλόκο της Καλογρέζας.
Από την εκκλησία Ζωοδόχου Πηγή ξεκίνησε η λιτανεία με τη Φιλαρμονική του Δήμου Νέας Ιωνίας (διεύθυνση Δημήτρης Γκογκόσης) έως το μνημείο του Μπλόκου Καλογρέζας.
Στο μνημείο των εκτελεσθέντων του Μπλόκου τελέσθηκε η επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. κ. Γαβριήλ.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των 22 παλικαριών που εκτελέστηκαν την αποφράδα εκείνη ημέρα, παρουσία και της Χορωδίας του ΟΠΑΝ (διεύθυνση Βαγγέλης Σαραντίδης).
Είχαμε την τιμή να παρευρεθεί σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης μνήμης η Δήμαρχος του αδελφοποιημένου Δήμου Λευκονοίκου Κύπρου, κα Ζήνα Λυσάνδρου-Παναγίδη.
Παρόντες ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών κα Κεφαλογιάννη Λουκία, ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής, του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κος Γιώργος Καραμέρος, η Βουλευτής της Νέας Αριστεράς κα Θεανώ Φωτίου, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κα Ελένη Αυλωνίτου.
Στην κατάθεση στεφάνων συμμετείχαν εκπρόσωποι τοπικών οργανώσεων, τοπικοί σύλλογοι και φορείς.
Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν να περατωθεί αυτή η εκδήλωση μνήμης

Μοιραστείτε
Close Search Window