Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                              Νέα Ιωνία 19/12/2022
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000482
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr
Website: www.neaionia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας

   Σε ενημερωτική δράση στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας για την ανακύκλωση προχώρησε ο Δήμος Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με την Περιφέρειας Αττικής και τον ΕΔΣΝΑ προκειμένου οι μαθητές να γνωρίσουν το πρόγραμμα επιβράβευσης ανακύκλωσης «The Green City» και να ευαισθητοποιηθούν σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

   Το Πρόγραμμα «The Green City» είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης, που υλοποιούν η Περιφέρεια Αττικής, ο ΕΔΣΝΑ, και όλοι οι Δήμοι της Αττικής. Παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους, να ανακυκλώνουν υλικά που έχουν προηγουμένως διαχωρίσει και να επιβραβεύονται γι’αυτό, παραδίνοντας τα σε ένα από τα 60 κινητά «πράσινα σημεία» που θα κινούνται κοντά στη γειτονιά τους, εκτελώντας συγκεκριμένο πρόγραμμα δρομολογίων το οποίο θα είναι αναρτημένο στην ειδική mobile εφαρμογή και στην ιστοσελίδα www.thegreencity.gr.

   Ιδιαίτερα για τους μαθητές των σχολείων, η δράση περιελάμβανε διαδραστικές ερωτοαπαντήσεις για την ανακύκλωση και τη σημαντικότητα της. Επιπλέον πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και ευαισθητοποίηση από το εξειδικευμένο πλήρωμα για το Πρόγραμμα Επιβράβευσης της Περιφέρειας Αττικής τονίζοντας τα οφέλη αλλά και τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά 8 κατηγοριών (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια και Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα).

   Τα παιδιά μετά το τέλος της ενημέρωσης προσκόμισαν τα ανακυκλώσιμα τους στο όχημα, τα οποία και ζυγίστηκαν και οι πόντοι που προέκυψαν, βάσει του τύπου και βάρους κάθε υλικού, πιστώθηκαν στο λογαριασμό του Σχολείου και πλέον μπορούν να τους εξαργυρώσουν σε δωροεπιταγές, είτε μέσω του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ή μέσω της Διευθύντριας του Σχολείου.
Από το ειδικό κλιμάκιο του GREEN CITY προσφέρθηκε έντυπο υλικό με παιχνίδι ανακύκλωσης, καθώς και υλικό με σκοπό να προωθηθεί και στους γονείς.

   Στην ενημερωτική δράση παραβρέθηκε η Πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αγγελική Δούκα, η Διευθύντρια του 14ου Δημοτικού Σχολείου Φένια Αλεξίου και εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας.

Μοιραστείτε
Close Search Window