Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διήμερη Εθελοντική Αιμοδοσία στον κήπο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου
Κυριακή 29 και Δευτέρα 30 Μαΐου
9.30πμ-14.30μμ

Μπροστά σε έναν καλοκαίρι γεμάτο προκλήσεις για την αιμοδοσία, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, έχει καταρτίσει ένα εντατικό πλάνο καλοκαιρινών εξορμήσεων σε χώρους εκτός νοσοκομείων με σκοπό να έρθει κοντά στον εθελοντή αιμοδότη. Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνουμε την προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών σε χώρους ασφαλείς, εύκολα προσβάσιμους, που προσελκύουν τόσο με την καλαισθησία τους όσο και με τον πολιτιστικό συμβολισμό τους. Ένας τέτοιος χώρος, που έχει αξιοποιηθεί και στο παρελθόν, με πλήρη αποδοχή από τους εθελοντές αιμοδότες και ταυτόχρονα διαθέτει έντονο πολιτιστικό αποτύπωμα, είναι το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο πρώτο μουσείο μητροπολιτικού χαρακτήρα της χώρας, το οποίο ιδρύθηκε με σκοπό να εκθέσει και να φυλάξει βυζαντινές και μεταβυζαντινές αρχαιότητες.

   Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, έχοντας ως στόχο την αύξηση των εθνικών αποθεμάτων αίματος για την κάλυψη των καθημερινών και έκτακτων αναγκών των συνανθρώπων μας και σε συνεργασία με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία και καλεί όσους νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες θέλουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτής της περιόδου, να προσέλθουν την Κυριακή 29 & Δευτέρα 30 Μάϊου, στον κήπο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου (Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 22) και ώρες 10.30-15.30μμ.

   Η αιμοληψία διενεργείται αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΕΑ και όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη των μεταγγίσεων ασθενών, σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.
Ο υπαίθριος χώρος θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένος με τοποθέτηση ειδικής τέντας και παράλληλα για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών και συγκεκριμένα:
• χορήγηση του προβλεπόμενου από τον ΕΟΔΥ εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν

• αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας

• τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καρεκλών αιμοδοσίας

• τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού

   Οι αιμοδότες μπορούν να κλείνουν ραντεβού από τη Δευτέρα 23/5 έως και Παρασκευή 27/5 στα τηλ. 2132146726-16, καθημερινά (9:00-15.00).
Όσοι αιμοδότες έχουν εμβολιαστεί στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά. Στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν ήπιες αντιδράσεις μπορεί να προσφέρει αίμα 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

   Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:
• Να είσαι 18-65 ετών
• Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
• Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
• Εάν έχεις κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες

Βγαίνουμε έξω!
Δίνουμε αίμα!
Μοιραζόμαστε τη ζωή!

Μοιραστείτε
Close Search Window