Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ειδήσεις - Ανακοινώσεις, Ειδήσεις - Τύπος|

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Η 20η Ιουνίου είναι μέρα απόδοσης τιμής για τα εκατομμύρια προσφύγων που διεκδικούν το δικαίωμα στη ζωή.
Δυστυχώς κάθε λεπτό 20 άνθρωποι φεύγουν από την πατρίδα τους για να ξεφύγουν από τον πόλεμο, την καταδίωξη, τα βασανιστήρια, τον τρόμο.
Αυτή τη μέρα η Προσφυγική Νέα Ιωνία δεν είναι δυνατό να μη θυμάται τις ρίζες της. Ο νους και η καρδιά μας πηγαίνει στους προγόνους μας. Στους ανθρώπους που εκδιώχθηκαν από τη Μικρασιατική γη και ήρθαν εδώ στους τότε Ποδαράδες και άρχισαν μία καινούργια ζωή φτιάχνοντας τη Νέα Ιωνία. Υποκλινόμαστε στην προσπάθεια που έκαναν να σταθούν στα πόδια τους για να ανοίξουν ένα νέο δρόμο δημιουργίας ανεξάρτητα από τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες.
Ο φετινός εορτασμός είναι αφιερωμένος στην αλληλεγγύη στην υποχρέωση όλων μας να αγκαλιάσουμε τους πρόσφυγες. Αλληλεγγύη σημαίνει να τους καλωσορίζουμε, να τιμούμε τη δύναμη και τα επιτεύγματά τους και να αναλογιζόμαστε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.
Αλληλεγγύη με τους πρόσφυγες σημαίνει εξεύρεση λύσεων: να τερματιστούν οι συγκρούσεις έτσι ώστε να μπορούν να επιστρέψουν σπίτι τους με ασφάλεια, να έχουν την ευκαιρία να προοδεύσουν στις κοινότητες που τους υποδέχονται και να έχουν οι χώρες υποδοχής τους πόρους που χρειάζονται για να υποστηρίξουν τους πρόσφυγες
Η χώρα μας έχει βρεθεί στο επίκεντρο αυτής της βίαιης μετακίνησης εκατομμυρίων ανθρώπων από τα Ανατολικά μας σύνορα και σηκώνει δυσανάλογα μεγάλο βάρος. Γι΄αυτό οφείλει η Ευρωπαϊκή Ένωση να διασφαλίσει τα σύνορα της αλλά και να ενισχύσει έμπρακτα και αποτελεσματικά τη χώρα μας.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως. Χωρίς ειρήνη δεν μπορεί να βρεθεί βιώσιμη και ανθρώπινη λύση. Μέχρι τότε λοιπόν ας μην ξεχνάμε ότι κάθε ξεριζωμένος έχει δικαίωμα στην αναζήτηση ασφάλειας. Ας τους ακούσουμε και ας τους αγκαλιάσουμε. Ας βρίσκουν μπροστά τους λιγότερα εμπόδια από όσα βρήκαν οι ομοεθνείς μας προσφυγές μετά την μικρασιατική καταστροφή. Να συνεχίσουμε με την καρδιά μας στο παρελθόν και τα μάτια μας στο μέλλον, στον δρόμο της αλληλεγγύης.

Μοιραστείτε
Close Search Window