Ειδήσεις - Τύπος|

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αντλιοστασίου & Αγ. Γεωργίου 40,
142 34 ΑΘΗΝΑ
Τηλ. 213 2000434, 457
Fax. 210 2792500
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr
Website: www.neaionia.gr

Νέα Ιωνία, 20 Σεπτεμβρίου 2017

                                                                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Δήμος Νέας Ιωνίας, στο πλαίσιο διοργάνωσης των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ιωνικές Ημέρες Τέχνης και Πολιτισμού» για το έτος 2017, θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα τις παρακάτω εκδηλώσεις, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ:

– Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:00 μ.μ, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Νέας Ιωνίας θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Αγγελική Τουμπανάκη, (vocalist/ performer) και τους μουσικούς: Απόστολος Καλτσάς- Ηλεκτρικό μπάσο, loops, Βαγγέλης Παρασκευαΐδης- Βιμπράφωνο, κρουστά και Ηλίας Δουμάνης- Τύμπανα, pads  με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «ΟΥΛΑΛΟΥΜ», στον πεζόδρομο της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ (πλησίον ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας). Θα ερμηνευθούν με αυτοσχεδιαστική διάθεση βιωματικά τραγούδια, «ορόσημα» της ελληνικής δισκογραφίας, με jazz συντεταγμένες και με σύγχρονη ηχητική προσέγγιση. Θα είναι μια παράσταση που θα ενώνει το χρόνο των αναμνήσεων με το σήμερα του σύγχρονου ήχου.

– Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:00 μ.μ, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Νέας Ιωνίας, θα πραγματοποιηθεί, από τους «Vanila Swing» και τους «Steam Rollers»,  μουσικοχορευτική εκδήλωση και DJ set στον πεζόδρομο της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού. Η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στη «Rock n’Roll» μουσική. Επίσης, η ομάδα εκμάθησης χορού Rock n’ Roll «Steam Rollers», για ακόμη μία φορά, θα παρουσιάσει όμορφες χορευτικές επιδείξεις.

– Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες δύο εκδηλώσεις:
• Στις 9:30 π.μ θα διεξαχθεί ο 3ος Αγώνας Δρόμου, με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Στις γειτονιές των Μικρασιατών προσφύγων». Πρόκειται για έναν σημαντικό θεσμό, αφιερωμένο στους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, οι οποίοι, το 1923, ήρθαν μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και εγκαταστάθηκαν στην ευρύτερη περιοχή, δημιουργώντας τους συνοικισμούς της Νέας Ιωνίας, της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας. Στη διοργάνωσή του, εκτός από το Δήμο Ν. Ιωνίας, συμμετέχουν: το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.) Δήμου Νέας Ιωνίας, ο Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Νέας Ιωνίας, το Αυτοτελές Τμήμα Παιδείας-Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας και ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος «ΑΝΑΤΟΛΗ» Ν. Ιωνίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από δύο συνεχείς χρονιές, που η αφετηρία και ο τερματισμός των συμμετεχόντων γινόταν στη Ν. Ιωνία, για πρώτη φορά φέτος θα πραγματοποιηθούν στη Νέα Φιλαδέλφεια και συγκεκριμένα στο χώρο μπροστά από το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς, στην Λεωφόρο Δεκελείας 127, που στον πρώτο όροφό του λειτουργεί το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου». Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα είναι η ίδια με τις προηγούμενες χρονιές.

• Επίσης, το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 5:30 μ.μ., σε συνδιοργάνωση με το τοπικό παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, στο θέατρο  «Γ. Μιχαηλίδης» του 3ου Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας, η θεατρική ομάδα «Ονειροβάτες», αφιλοκερδώς, θα ανεβάσει την παιδική θεατρική παράσταση, με τίτλο: «Ένα μπουκέτο παραμύθια». Η παράσταση θα περιλαμβάνει τη δραματοποίηση των παραμυθιών: «Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας», του Όσκαρ Ουάιλντ, «Ο κυνηγός και ο τυφλός» (αφρικανικό λαϊκό παραμύθι) και «Το παιδί και το ψαράκι»( ελληνικό λαϊκό παραμύθι).

• Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στις 8:30 μ.μ, στο πλαίσιο των εγκαινίων της νέας εξέδρας του Δημοτικού Σταδίου Ν. Ιωνίας, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη μουσική συναυλία με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Γιάννη Ζουγανέλη. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τις εξαιρετικές επιλογές τραγουδιών του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με την ανατρεπτική σάτιρα του Γιάννη Ζουγανέλη. Το πρόγραμμα των τραγουδιών θα βασίζεται στις αμοιβαίες εκμυστηρεύσεις με το κοινό αλλά και τις διαχρονικές του επιτυχίες όπως: «Πεθαίνω για σένα», «Ο σουλτάνος της Βαβυλώνας», «Τιτανικός», «Εφάπαξ», «Μάτια δίχως λογική», «Έλα ψυχούλα μου», «Διδυμότειχο Blues», κ.ά. Η είσοδος και σε αυτή την εκδήλωση είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ απλώς θα έχει την εξής ιδιαιτερότητα: όσοι θεατές επιθυμούν, προαιρετικά, κατά την είσοδό τους, μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, προκειμένου να συμβάλλουν στην ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου μας. 

 

Μοιραστείτε
Close Search Window