Δημοτικό ΘέατροΤο 1984 διαμορφώθηκε οριστικά ο ισόγειος χώρος κάτω από το κτίριο των “Τεχνικών Σχολών του Δήμου” σε Θέατρο, με ωραία σκηνή, παρασκήνια, 190 καθίσματα και φουαγιέ, επί δημαρχίας Γιάννη Δομνάκη. Το πρώτο Θεατρικό έργο που ανεβάσθηκε στο Δημοτικό Θέατρο ήταν “Καληνύχτα Μαργαρίτα” του Γερ. Σταύρου. Πριν από την δικτατορία (1965) στον ίδιο χώρο είχε ξεκινήσει ο Δήμος τη λειτουργία Θεάτρου με εμψυχωτή τον σκηνοθέτη Γιώργο Μιχαηλίδη.

Ήταν το πρώτο Περιφερειακό Θέατρο στην Ελλάδα, που δυστυχώς δεν μπόρεσε να λειτουργήσει παρά ένα μόνο χρόνο, γιατί επήλθε το κλείσιμο από τη δικτατορία. Πρόκειται για χώρο ιδιαίτερα προσεγμένο και επενδυμένο με αξιόλογα μηχανήματα και τεχνικό εξοπλισμό.Έως σήμερα έχει φιλοξενήσει δεκάδες θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις και γενικά πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Από τα καλύτερα δημοτικά Θέατρα στην Περιφέρεια.

Το σανίδι της σκηνής του έχουν τιμήσει Έλληνες και ξένοι σκηνοθέτες, ηθοποιοί, μουσικοί κλπ. Στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο της Ν. Ιωνίας έως το Σεπτέμβριο του 1997. Έκτοτε το Συμβούλιο συνεδριάζει στον ειδικό χώρο συνεδριάσεων του νέου Δημαρχιακού μεγάρου (οδός Αγ. Γεωργίου 40).

Close Search Window