Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                  Νέα Ιωνία 31/10/2022
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000482
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr
Website: www.neaionia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκινούν οι μελέτες για την κατασκευή του 23ου Νηπιαγωγείου του Δήμου Νέας Ιωνίας

Το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την κατασκευή ενός νέου και σύγχρονου σχολικού κτιρίου στη Νέα Ιωνία, έγινε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022, μετά τη σχετική υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση των μελετών ωρίμανσης, η οποία θα εκπονηθεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, μέσω ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, με συνολικό προϋπολογισμό που αγγίζει τις 152 χιλ ευρώ.

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» Αθανάσιο Γιάνναρη και τους εκπροσώπους των αναδόχων στα γραφεία της ΚΤΥΠ ΑΕ, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και της Δημάρχου Νέας Ιωνίας Δέσποινας Θωμαΐδου.

Κατά την τελετή των υπογραφών τόσο τα στελέχη της ΚΤΥΠ Α.Ε., όσο ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης Λουκία Κεφαλογιάννη εξήραν την εποικοδομητική και γόνιμη συνεργασία με τον Δήμο Νέας Ιωνίας που συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση των σχολικών υποδομών στην πόλη.

Με τη σειρά της η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη αλλά και τα στελέχη της ΚΤΥΠ για την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα που σχετίζονται με τις ελλείψεις σχολικών υποδομών, επισημαίνοντας πως το πρόβλημα εστιάζεται στην έλλειψη νηπιαγωγείων, λόγω των νέων απαιτήσεων που απορρέουν από το θεσμό της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου αναφέρει: «Αυτή είναι μια μεγάλη ημέρα για την πόλη μας, με την ανέγερση ενός νέου σχολείου που αποτελεί για εμάς τη μεγαλύτερη επένδυση υποδομής για την κοινωνία μας. Συνεχίζουμε με σχέδιο, επιμονή και σκληρή δουλειά να αφήνουμε ισχυρό αποτύπωμα σε όλους τους τομείς της πόλης μας και με προτεραιότητα στις ασφαλείς και σύγχρονες σχολικές υποδομές για τα παιδιά μας».

 

Μοιραστείτε
Close Search Window