Ειδήσεις - Ανακοινώσεις|

                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Το Θεατρικό Εργαστήρι του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης & Νεολαίας του Δήμου Ν. Ιωνίας παρουσιάζει το θεατρικό έργο “Οι ηλίθιοι” του Νηλ Σάιμον σε σκηνοθεσία Ιωσήφ Πολυκάρπου.
Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα μικρό χωριό της Ρωσίας. Ο δάσκαλος Λεόν Τολτσίνσκι καταφθάνει στο χωριό και ύστερα από μερικές επεισοδιακές συναντήσεις με τους  όχι και τόσο ευφυείς κατοίκους του, θα βρει το σπίτι του νέου του εργοδότη, Ζουμπρίτσκι. Εκεί θα γνωρίσει τη σύζυγό του Λένια και την κόρη τους Σοφία την οποία και θα ερωτευθεί  παράφορα. Θα παρατηρήσει όμως, ότι κι εκείνη είναι το ίδιο αν όχι περισσότερο αδαής όσο και οι υπόλοιποι. Σύντομα θα ανακαλύψει οτι η ηλιθιότητα των κατοίκων δεν είναι συμπτωματική, αλλά το αποτέλεσμα μιας κατάρας που βασανίζει την περιοχή για διακόσια χρόνια, και πως θα πέσει και ο ίδιος θύμα της αν δεν καταφέρει σε 24 ώρες να εκπαιδεύσει τη Σοφία ή να παντρευτεί μια απόγονο της οικογένειας του ανθρώπου που έριξε την κατάρα…

Ο σκηνοθέτης σημειώνει: “Προσπάθησα να δώσω στην οικειότητα τον ρυθμό και την ζωντάνια ενός παράδοξου παραμυθιού, που όπως όλα τα παραμύθια παίζει με την πραγματικότητα και την φαντασία, το λογικό και το παράλογο, με την ποίηση και την πεζότητα”.

Οι παραστάσεις ξεκίνησαν την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015 και θα συνεχιστούν έως και τον Απρίλιο 2015 κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20:30.
Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας “Γιάννης Δομνάκης” (Λυκαονίας & Αρχιμήδους, Πευκάκια)
Είσοδος ελεύθερη

Μοιραστείτε
Close Search Window