Ειδήσεις - Ανακοινώσεις|

 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ              Νέα Ιωνία, 24 Οκτωβρίου 2014

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλή Γκότση πραγματοποιήθηκε συνάντηση στις 23 Οκτωβρίου 2014 ημέρα Πέμπτη, στο Δημαρχείο Νέας Ιωνίας, μεταξύ εκπροσώπων της Περιφέρειας Αττικής και εκπροσώπων του Δήμου.
 Το θέμα της συνάντησης αφορούσε στην ένταξη τεχνικών έργων του Δήμου της Ν. Ιωνίας στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας
    
Από τη Περιφέρεια Αττικής στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι εξής:
– κ. Γιώργος Καραμέρος- Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών
– κ. Χρήστος Καραμάνος- Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής
Από το Δήμο  Νέας Ιωνίας συμμετείχαν ο Δήμαρχος  κ. Ηρακλής Γκότσης, οι Αντιδήμαρχοι κα. Λίλιαν Αθυμαρίτου και κ. Φώτης Τσομπάνογλου, ο πρώην Δήμαρχος κ. Πέτρος Μπουρδούκος, οι πρώην Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Κολμανιώτης και κ. Τάκης Κωστάκης καθώς επίσης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Κυριάκος Χαμαλίδης.

     Η Δημοτική Αρχή ζήτησε να αναλάβει η Περιφέρεια τη χρηματοδότηση των έργων με τίτλο:
– «Κατασκευή υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων στο Ο.Τ.150, προϋπολογισμού 8.800.000 ευρώ».
– «Κατασκευή πεζογέφυρας στη γέφυρα της οδού Αλ.Παναγούλη και διαμορφώσεως λοιπών κοινοχρήστων χώρων, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ».
– «Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας Δήμου Νέας Ιωνίας:
– στην περιοχή του Περισσού, προϋπολογισμού 6.888.000 ευρώ
– σε άλλες περιοχές του Δήμου Ν. Ιωνίας, προϋπολογισμού   6.334.000 ευρώ».
     Οι κύριοι Αντιπεριφερειάρχες δεσμεύτηκαν για την προώθηση της πλήρους χρηματοδότησης του έργου της κατασκευής του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων, έργο το οποίο θα υλοποιηθεί με αποκλειστικά έξοδα της Περιφέρειας, από το 2015 έως το 2017.
     Το έργο της κατασκευής πεζογέφυρας στη γέφυρα της οδού Αλ. Παναγούλη,  ήδη εντάχθηκε στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής και άμεσα θα αρχίσουν οι ενέργειες δημοπράτησης και κατασκευής του.

     Τέλος, για τα έργα Αντιπλημμυρικής προστασίας, η Περιφέρεια Αττικής προτίθεται μέσω ΕΣΠΑ να χρηματοδοτήσει παρόμοια έργα, και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί επόμενη συνάντηση ώστε και αυτά τα έργα να ενταχθούν στο Πρόγραμμα κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων της Περιφέρειας.
• Θεωρούμε ότι η κατασκευή του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων  της Νέας Ιωνίας είναι μία από τις πολύ σημαντικές εξελίξεις για τα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο μας καθώς είναι ένα χρόνιο αίτημα τόσο του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής όσο και των κατοίκων της.
Το υπόγειο αυτό γκαράζ εκτός του ότι θα δώσει ώθηση στην εμπορική αγορά της Νέας Ιωνίας θα προσφέρει έναν υπέργειο κοινόχρηστο χώρο πρασίνου 7, 5 στρεμμάτων στο κέντρο της πόλης, που θα αλλάξει μόνιμα τις συνήθειες των κατοίκων της και επιπλέον θα δώσει τη δυνατότητα σε τοπικές πολεοδομικές παρεμβάσεις στο κέντρο της Ν. Ιωνίας.
• Το έργο της κατασκευής πεζογέφυρας είναι ένα έργο απολύτως απαραίτητο για την εξυπηρέτηση και ασφαλή διέλευση των Δημοτών προς σχολεία αλλά και το ΙΚΑ Νέας Ιωνίας και συγκεκριμένα  θα διευκολύνει αφάνταστα την κυκλοφορία των πεζών, η οποία θα διεξάγεται χωρίς κανέναν κίνδυνο.
• Τέλος, η ένταξη των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή του Περισσού και σε άλλες περιοχές του Δήμου, είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για να αντιμετωπιστούν οι επερχόμενες κλιματικές αλλαγές και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τα τελευταία χρόνια περιοχές αστικών κέντρων και θα λύσει μια για πάντα το πρόβλημα αντιμετώπισης πλημμυρών στην πόλη μας. Με αυτό το έργο ολοκληρώνεται η αντιπλημμυρική  θωράκιση όλου του Δήμου.
    

Μοιραστείτε
Close Search Window