Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

Σε φάση «ηλεκτροκίνησης» εισέρχεται ο Δήμος Νέας Ιωνίας.

   Ολοκληρώθηκε η κατάρτιση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο (Α.Π.4) – Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) του χρηματοδοτικού προγράμματος << ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ 2020>>.
Τα σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων αποτελούν θεσμική υποχρέωση των ΟΤΑ και προβλέπουν τη χωροθέτηση δημόσιων σημείων φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων και αντίστοιχων θέσεων στάθμευσης εντός των διοικητικών ορίων του Δήμων με στόχο την ενθάρρυνση της ηλεκτροκίνησης και τη βελτίωση της αστικής κινητικότητας στις πόλεις μας.
Κύριος στόχος της χρήσης οχημάτων χαμηλών ή/και μηδενικών ρύπων αποτελεί η περιβαλλοντική προστασία με την επέκταση δημόσιων και προσβάσιμων υποδομών για τη διευκόλυνση των ανθρώπων που σταδιακά θα υιοθετούν την «ηλεκτροκίνηση» για την μετακίνησή τους στην πόλη. Ο σχεδιασμός αυτός αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδίου που προβλέπει στο μέλλον την απόκτηση ηλεκτροκίνητων οχημάτων και για τον Δήμο μας.
Η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου με αφορμή την ολοκλήρωση του Σχεδίου Φόρτισης (ΣΦΗΟ) δήλωσε: “ Η ηλεκτροκίνηση μπαίνει σιγά-σιγά στη ζωή μας. Στο άμεσο μέλλον ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν ηλεκτρικά οχήματα ως βασικό μέσο μεταφοράς στην πόλη. Εμείς ως Δήμος οφείλουμε να παρέχουμε ένα δίκτυο δημόσιων προσβάσεων φόρτισης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, για τους πολίτες, τους επαγγελματίες που καλύπτει χωροταξικά το σύνολο του Δήμου μας. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνουμε τις αστικές μετακινήσεις και συμβάλλουμε στην περιβαλλοντική προστασία της πόλης μας. Σε μία περίοδο ενεργειακής ένδειας και των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής, η “ καθαρή ενέργεια “ και η διευκόλυνση της αστικής κινητικότητας αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα και χρέος μας για τις μελλοντικές γενιές.”

Μοιραστείτε
Close Search Window