Ανακοινώσεις, Ειδήσεις - Ανακοινώσεις|

Σε αυξημένη επιφυλακή ο Δήμος Νέας Ιωνίας για την πρόληψη πυρκαγιών

 Σε κατάσταση συναγερμού παραμένει όλο αυτό το διάστημα ο Δήμος Νέας Ιωνίας για την πρόληψη πυρκαγιών, αλλά και μετά τις προβλέψεις για ακραία αλλαγή του σκηνικού του καιρού με ενίσχυση των ανέμων και επίπεδο επικινδυνότητας 5 στην περιοχή μας.

 Οι περιπολίες πυρασφάλειας συνεχίζονται μέρα νύχτα κυρίως στο άλσος Βεΐκου καθώς σε και άλλα σημεία της πόλης με πυκνή βλάστηση, με την ενεργή συμμετοχή της Δημοτικής Αστυνομίας, εργαζομένων του Δήμου και εθελοντών για την αποφυγή του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών.

 Παράλληλα, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας έχει θέσει σε πλήρη ετοιμότητα το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτει για την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, όπως υδροφόρα οχήματα και άλλα μηχανήματα έργου του Δήμου.

 Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορίας κινδύνου 5. Για αυτό το λόγο παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες και εργασίες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

 Οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς. Οφείλουμε όλοι να είμαστε σε επαγρύπνηση ώστε να περιορίσουμε τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Μοιραστείτε
Close Search Window
el
enel