Δελτία Τύπου|

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             Νέα Ιωνία 29/12/2021
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000434, 457
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr
Website: www.neaionia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του Δήμου Νέας Ιωνίας στη χθεσινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας

   Ψηφίστηκε κατά την τελευταία ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2021, ο προϋπολογισμός του Δήμου Νέας Ιωνίας σύμφωνα με την εισήγηση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου.

   Η Δήμαρχος κα. Δέσποινα Θωμαΐδου μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η ψήφιση του προϋπολογισμού αποτελεί μια κορυφαία από αυτοδιοικητικής πλευράς διαδικασία και αποτελεί βασικό εργαλείο διοίκησης απαραίτητο για την καθημερινή λειτουργία του Δήμου αλλά και την υλοποίηση του αναπτυξιακού οράματος της Δημοτικής Αρχής».

   Συνέχισε επίσης τονίζοντας ότι «Ο φετινός προϋπολογισμός είναι το αποτέλεσμα μιας καθορισμένης θεσμικά στόχευσης που ενσωματώνει γνώμες και προτάσεις των φορέων της πόλης μας, καθώς και όλων εκείνων που παραβρέθηκαν στην Επιτροπή Διαβούλευσης και συμμετείχαν εποικοδομητικά στη διαμόρφωσή του».

   «Ο προϋπολογισμός ως προς το σκέλος των δαπανών έχει ανελαστικό χαρακτήρα ενώ και εμείς θα επιθυμούσαμε να έχουμε μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο για δράσεις αναπτυξιακές και κοινωνικής μέριμνας. Βέβαια το πρόβλημα των περιορισμένων πόρων για την αυτοδιοίκηση είναι πάγιο αίτημα των ΟΤΑ, το γνωρίζουμε όλοι και πρέπει να αγωνιστούμε μέσα και έξω από τα δημοτικά μας συμβούλια για την οικονομική αυτοτέλεια και την ανεξαρτησία των Δήμων μας» συμπλήρωσε.

   Τα χαρακτηριστικά του προϋπολογισμού έχουν αναπτυξιακό πρόσημο, με κοινωνική ευαισθησία και αφορούν ένα Δήμο σύγχρονο, ασφαλή, βιώσιμο που σέβεται τα προβλήματα και τα χρήματα του Ιωνιώτικου λαού.

   Στη συνέχεια, επισήμανε ότι καθίσταται επιτακτική ανάγκη για τον Δήμο, η αξιοποίηση των κοινοτικών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ καθώς επίσης και άλλων χρηματοδοτικών πηγών και εργαλείων, που αποτελούν επί της ουσίας και τη βασική αναπτυξιακή δυνατότητα του Δήμου.

   «Ως Δημοτική Αρχή παρόλο που κληθήκαμε να υπηρετήσουμε τον Δήμο σε ιδιαίτερα δύσκολες συγκυρίες σε ότι αφορά την πανδημική κρίση, για πρώτη φορά διεκδικούμε πλήθος αναπτυξιακών προγραμμάτων από το ΕΣΠΑ 2014-2020, το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το Πράσινο Ταμείο και πραγματικά ευελπιστούμε ότι η πόλη μας εισέρχεται σε μια νέα εποχή με έμφαση στο περιβάλλον, την κοινωνία, την επιχειρηματικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

   Παράλληλα, η Δήμαρχος ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του Δήμου που συνεργάστηκαν άψογα με τους αιρετούς, προσδιόρισαν τις ανάγκες και τις προτεραιότητες τους, πάντα μέσα στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου για μια πόλη ανθρώπινη, σύγχρονη, καθαρή κοντά στις ανάγκες του Δημότη και του Πολίτη.

   Κλείνοντας, όπως προσωπικά και δημόσια έχει δεσμευτεί, υπενθύμισε αυτό που και προεκλογικά στήριζε, πως ως Δημοτική Αρχή θα είναι ανοιχτή σε κάθε πρόταση που προάγει το συμφέρον της πόλης και των δημοτών. Οι στείρες αντιπαραθέσεις, οι πολιτικοί τακτικισμοί δεν εξυπηρετούν το «κοινό καλό» και είναι μακριά από τη δική μου τουλάχιστον πολιτική πρακτική.

   Ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους, υγεία, χαρά και δημιουργική συνεργασία όλων των δημοτικών παρατάξεων, για μια καλύτερη Νέα Ιωνία το 2022!

Μοιραστείτε
Close Search Window