Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ειδήσεις - Ανακοινώσεις|

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου
email: merimna@neaionia.gr

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

   Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής για το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, στην αίθουσα των Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχιακό Κατάστημα, επί της οδού Αγίου Γεωργίου 40, και ώρα 19.00.
Η συνεδρίαση είναι δημόσια και ανοιχτή για τους δημότες.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης έχουν ως εξής:
1) Η κατάσταση των ελεύθερων χώρων στην Νέα Ιωνία. Η έλλειψη αθλητικών υποδομών – Πιο συγκεκριμένα η έλλειψη αθλητικού χώρου στην Αλσούπολη για να μπορεί να αθλείται η νεολαία της περιοχής. Οι εξελίξεις με τον χώρο του πρώην Ανθρακωρυχείου (Altec). Η ανάδειξη της ιστορικότητας του συγκεκριμένου χώρου.
2) Η κατάσταση των σχολείων στην Νέα Ιωνία. Η διαρκής μείωση των κονδυλίων για την εκπαίδευση με ευθύνη της κυβέρνησης έχει διαμορφώσει μια εκρηκτική κατάσταση στα σχολεία. Έλλειψη υποδομών και κρίσιμων ειδικοτήτων εκπαιδευτικών, ειδικών σχολείων, 25-27αρια τμήματα, κατάργηση σχολικών επιτροπών. Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η Δημοτική αρχή για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση; Ποιο είναι το διεκδικητικό πλαίσιο που θα υιοθετήσει για να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων; Ποια μέτρα παίρνει για την κατοχύρωση κτιρίων και οικοπέδων, για τον χαρακτηρισμό και απαλλοτρίωσή τους για ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων;

 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Χρήστος Αναμουρλόγλου

Μοιραστείτε
Close Search Window