Ειδήσεις - Ανακοινώσεις|

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας θα υλοποιήσει και φέτος, πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης μαθητών για τους εργαζόμενους γονείς. Το πρόγραμμα της καλοκαιρινής απασχόλησης χωρίζεται σε τρεις (3) περιόδους διάρκειας δύο (2) εβδομάδων. Συγκεκριμένα:

  • 1η περίοδος: Από 29 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου
  • 2η περίοδος: Από 13 Ιουλίου έως 24 Ιουλίου
  • 3η περίοδος: Από 27 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου

Λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης που επικρατεί φέτος και για την τήρηση όλων των απαραίτητων κανόνων υγιεινής για την ασφάλεια των παιδιών μας, σε κάθε εστία θα λειτουργήσουν τέσσερα (4) τμήματα των δεκαπέντε (15) μαθητών με ανώτατο όριο ανά εστία τα εξήντα (60) παιδιά.

Τα σχολεία στα οποία θα λειτουργήσει το πρόγραμμα είναι:

  • 1o Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας (Κρήτης 77) Κέντρο
  • 6ο Δημοτικό Σχολείο (Πλατεία Τυάνων 1) Σαφράμπολη
  • 9ο Δημοτικό Σχολείο (Μουταλάσκη 64) Καλογρέζα
  • 11ο – 15ο Δημοτικά Σχολεία (Πλατεία Τσαλδάρη – Νεάπολη)
  • 19ο Δημοτικό Σχολείο (Αγίας Αναστασία 4) Περισσός

Η επιλογή θα πραγματοποιηθεί κατόπιν κλήρωσης με προτεραιότητα στα παιδιά που εργάζονται και οι δύο γονείς τους. Η κλήρωση θα γίνει πριν την έναρξη του προγράμματος της καλοκαιρινής απασχόλησης και θα αφορά στη συμμετοχή και για τις τρεις (3) περιόδους. Όπως κάθε χρόνο, αναλόγως της συμμετοχής των παιδιών, την τρίτη περίοδο είναι πιθανό να μη λειτουργήσει κάποια ή κάποιες από τις εστίες.

Πρόγραμμα Εβδομάδας
Ωράριο απασχόλησης: 7.30 έως 14.00

Τα παιδιά των οποίων και οι δύο γονείς εργάζονται και λόγω ωραρίου που επιβεβαιώνεται στην βεβαίωση εργασίας, θα έχουν τη δυνατότητα να παραμένουν στο σχολείο αυστηρά, το αργότερο, μέχρι τις 16.00
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δημιουργική απασχόληση στις εστίες με παιχνίδια, γυμναστική, κατασκευές και χορό.

Λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης που αντιμετωπίζουμε τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται στο πρόγραμμα έχοντας τα δικά τους υλικά τα οποία και θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά  από εκείνα. Για την πρώτη ημέρα όμως προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει το πρόγραμμα καλό θα ήταν να έχουν μαζί τους ένα (1) μολύβι, μια (1) γόμα, μία (1) ξύστρα, ένα (1) τετράδιο και ξυλομπογιές.

Για περισσότερες λεπτομέρειες θα ενημερωθείτε από τους υπεύθυνους του προγράμματος σε κάθε σχολείο κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας. 
 
Τη φετινή χρονιά δεν θα υπάρξουν θαλάσσια μπάνια.

Κόστος:
Το κόστος συμμετοχής για κάθε παιδί, για κάθε μία από τις τρεις (3) περιόδους ορίζεται στα 30 ευρώ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα προηγούνται τα παιδιά που είναι δημότες και κάτοικοι Νέας Ιωνίας και φοιτούν σε σχολεία του Δήμου μας.

Παιδιά που φοιτούν σε σχολεία του Δήμου αλλά δεν είναι δημότες ή κάτοικοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής αλλά θα μπουν στη διαδικασία της κλήρωσης αν οι θέσεις δεν καλυφθούν από τους προαναφερόμενους.  

Όροι συμμετοχής
Το πρόγραμμα ηλικιακά καλύπτει παιδιά που 26 Ιουνίου θα αποφοιτήσουν από το  Νηπιαγωγείο έως κι εκείνα που τον Σεπτέμβριο θα εγγραφούν στην Α΄ Γυμνασίου.  
Η υποβολή των αιτήσεων (υπάρχει πρότυπο αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου) και των λοιπών δικαιολογητικών θα πραγματοποιηθεί αυστηρά και μόνο ηλεκτρονικά στο email: camp@neaionia.gr
Καμία συμμετοχή δε μπορεί να υποβληθεί με άλλο τρόπο.

Φέτος, δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να σημειώσουν στην αίτηση συμμετοχής, εκτός από το σχολείο που αποτελεί την πρώτη προτίμησής τους κι ένα δεύτερο (εάν το επιθυμούν) ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες συμμετοχής του παιδιού τους στο πρόγραμμα. 

Κατεβάστε την αίτηση

Μοιραστείτε
Close Search Window