Δελτία Τύπου|

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσίαση ΑναμνηστικήςΣειράς Γραμματοσήμων με τίτλο:
«Πρώτοι Αστικοί Προσφυγικοί Συνοικισμοί»

Με χαρά ανακοινώνουμε ότι την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής των Ελλήνων (Σταδίου 13), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της Αναμνηστικής ΣειράςΓραμματοσήμων με θέμα τη δημιουργία των τεσσάρων πρώτων, μετά το 1922, αστικών προσφυγικών συνοικισμών της χώρας: Βύρωνα, Καισαριανής, Νέας Κοκκινιάς και Νέας Ιωνίας.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν οι δήμαρχοι των τεσσάρων δήμων καιο Πρόεδρος του Δ.Σ. των Ελληνικών Ταχυδρομείων κ. Πολυχρόνης Γριβέας.Για τη δημιουργία των συνοικισμών θα μιλήσει οκ. Λουκάς Χριστοδούλου, Πρόεδρος ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Δήμου Ν. Ιωνίας και της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας.Η διαδικασία δημιουργίας των γραμματοσήμων θα παρουσιαστεί από τον κ.Μενέλαο Χαραλαμπίδη, Δρ. Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών και την χαράκτρια-ζωγράφοκαΜυρσίνη Βαρδοπούλου. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος καΜαριλένα Κατσίμη.
Η συγκεκριμένη έκδοση γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ αποτελεί μικρό φόρο τιμής και μνήμης σε ένα από τα κορυφαία γεγονότα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Μέσα από τα τέσσερα αυτά γραμματόσημα ένα σημαντικό κομμάτι της προσφυγικής ταυτότητας, όπως οι προσφυγικοί συνοικισμοί, θα ταξιδεύσει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.
Στον χώρο θα διατίθενται, προς αγορά, από τα ΕΛΤΑ, τα γραμματόσημα και τα φιλοτελικά προϊόντα της Σειράς, ενώ θα γίνεται και σφράγιση με τη Σφραγίδα Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας για τη δημιουργία συλλεκτικών αντικειμένων.

Οι Δήμαρχοι
Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης
Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος
Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης
Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου

 

Μοιραστείτε
Close Search Window