Δελτία Τύπου|

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας ανακοινώνει την πρόθεσή του να λειτουργήσει το «Ωδείο Δήμου Νέας Ιωνίας» την προσεχή σχολική περίοδο 2011-2012.

Με δεδομένο το δικαίωμα του κάθε πολίτη να έχει πρόσβαση τόσο στη γενική όσο και στην καλλιτεχνική εκπαίδευση και με την προϋπόθεση ότι η Πολιτεία δεν του το παρέχει όπως θα όφειλε, ενώ ο ίδιος αδυνατεί οικονομικά να συμμετέχει εξαιτίας και της οικονομικής συγκυρίας, διαφαίνεται ξεκάθαρα η ανάγκη δημιουργίας Δημοτικού Ωδείου στη Ν. Ιωνία με την προοπτική να γίνει η πόλη μας, κέντρο ανάπτυξης και καλλιέργειας της Μουσικής Παιδείας ειδικότερα και των τεχνών γενικότερα. Πρέπει να εμπνεύσουμε τους κατοίκους της πόλης μας στην ανάγκη των νέων, και όχι μόνο, για την ανάγκη έκφρασής τους μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία καθώς και την αγάπη και την ευαισθησία της δημοτικής αρχής στην μουσική καλλιέργεια.

Είναι υποχρέωσή μας να στηρίξουμε τη νέα γενιά με όλο και περισσότερες παροχές στη εκπαίδευση. Μέσα από την παιδεία ανοίγεται ο δρόμος για να γνωρίσουν οι νέοι αλλά και οι μεγαλύτεροι τη μουσική, στο βαθμό που ο καθένας επιθυμεί. Παράλληλα θα παρέχεται και η επαγγελματική εξειδίκευση με την απόκτηση αναγνωρισμένων πτυχίων ισότιμων με αυτά των άλλων ωδείων.

Η ισότιμη αντιμετώπιση της παραδοσιακής μουσικής και ιδιαίτερα εκείνης της μικρασιάτικης θα φέρει τη νέα γενιά πιο κοντά στο παρελθόν με καλύτερες βάσεις για το μέλλον. Μέσα από το δημοτικό ωδείο οι νέοι της πόλης μας θα συμμετέχουν ισότιμα με τους αποφοίτους των μουσικών σχολείων στις εισαγωγικές εξετάσεις στα τμήματα μουσικών σπουδών των Α.Ε.Ι..

Το «Ωδείο Δήμου Νέας Ιωνίας» θα στεγαστεί προσωρινά στις εγκαταστάσεις του 19ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, χωρίς να επηρεάζεται η λειτουργία του σχολείου διότι τα μαθήματα του ωδείου θα αρχίζουν στις 4.00 το απόγευμα.

O Δήμος Νέας Ιωνίας καλεί τους Ιωνιώτες και τις Ιωνιώτισες να στηρίξουν και να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή είτε ως διδακτικό προσωπικό είτε ως μαθητές είτε κάνοντας το γνωστό σε όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με την εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου ή με την καλλιέργεια της φωνής τους.
 

Μοιραστείτε
Close Search Window