Ειδήσεις - Ανακοινώσεις|

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας και η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας, στα πλαίσια του θεσμού «Ιωνικές Μέρες Τέχνης και Πολιτισμού 2022», σας προσκαλούν στη μοναδική και ανεπανάληπτη παράσταση του αγαπημένου έργου του Ιρλανδού συγγραφέα Τζορτζ Μπέρναρντ Σω «Το Επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν», σε μετάφραση Εύας Γεωργουσοπούλου και σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου. Πρωταγωνιστεί η αγαπημένη ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη, την οποία πλαισιώνουν εκλεκτοί ηθοποιοί.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 20:00 στην πολυγωνική αίθουσα «Ανατόλια» του 7ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας (Εμμανουήλ Παππά 6) με ελεύθερη είσοδο.

Το έργο γράφτηκε το 1893 και διαπραγματεύεται τη σχέση μάνας με κόρη, της κυρίας Γουόρεν δηλαδή με την κόρη της Βιβή. Μέσα από το έργο βλέπουμε ήθη εκείνης της εποχής, τη θέση της γυναίκας στην ανδροκρατούμενη κοινωνία, τη διαφθορά του χρήματος, τη παραπλάνηση, την αλήθεια. Σε ένα κόσμο, που η λέξη «ηθική» ακούγεται παράξενη, σε μια εποχή αναβρασμού, που οι νέοι άνθρωποι αμφισβητούν το σύστημα αξιών που τους κληρονομείται, κάνουν το έργο αυτό αν και έχουν περάσει εκατό χρόνια από τότε που γράφτηκε, αξεπέραστα σημερινό, με αλήθειες που ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να σοκάρουν.

Μοιραστείτε
Close Search Window