Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                          Νέα Ιωνία 21/9/2022
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000515
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr
Website: www.neaionia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ελάτε να παίξουμε πάλι…» στην πλατεία Μακελαράκη στον Περισσό

   Ο Ιωνικός Σύνδεσμος, η Πολιτιστική Ένωση Μικρασιατών «H Καππαδοκία», ο Αθλητικός Σύλλογος Στίβου «Ανατολή» Νέας Ιωνίας και η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Νέας Ιωνίας, μετέχοντας στις εκδηλώσεις του Δήμου μας «Ιωνικές Μέρες Τέχνης & Πολιτισμού 2022» κάνουν παρουσίαση των παραδοσιακών παιχνιδιών με την εκδήλωση «Ελάτε να παίξουμε πάλι…» που θα γίνει την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022, στις 7.00 μμ., στην Πλατεία Μακελαράκη, στον Περισσό, πίσω από το 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας.

   Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Ιωνίας και του Ο.Π.Α.Ν. Σκοπός της παρουσίασης των παλαιών παραδοσιακών παιχνιδιών είναι να δώσουν την ευκαιρία στους δημότες μας της μεγαλύτερης ηλικίας να παρακολουθήσουν την επίδειξη των παιχνιδιών που παιζόντουσαν εκείνα τα χρόνια στις γειτονιές της Νέας Ιωνίας, φέρνοντας μαζί τους τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους.

   Οι τέσσερις Σύλλογοι, ως έμπειρος θίασος επί σκηνής, επιμένουν και επαναλαμβάνουν τις εκδηλώσεις παρουσίασης των παλαιών παραδοσιακών παιχνιδιών, τις οποίες είχαν ξεκινήσει από το 2010 και επί (4) χρόνια συνέχισαν να παρουσιάζουν σε αυλές σχολείων και σε πλατείες.

   Ελάτε στις 23 Σεπτεμβρίου να θυμηθούμε τα πατίνια με τα ρουλεμάν, τα τζιτζίλια, το ξυλίκι, το μαντήλι, τις σβούρες, τον κρυφτοντενεκέ, τα τσέρκια, τα φυσοκάλαμα, τα παιχνίδια από απλό χαρτί, τις μπάλες από κουρέλια, τα βαρελάκια, το εφτάπετρο, το σχοινάκι, τον χαρταετό, τον καραγκιόζη, το μαντήλι, τα ξυλοπόδαρα, τα πεντόβολα, τις τσουβαλοδρομίες, τη μακριά γαϊδούρα και πολλά ακόμη απλά στην κατασκευή και στο παίξιμό τους παιχνίδια.

   Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στα «παιδιά» του θιάσου: Τάκη Κωστιδάκη (Ιωνικού Συνδέσμου) τηλ. 6942012881, Κώστα Τσαγκαράκη (Ανατολής Ν. Ιωνίας), τηλ. 6944275365, Βαγγέλη Βασιλείου (Ανατολής Ν. Ιωνίας) τηλ. 6944786130, Κούλας Μπρόλιου (Ένωσης Μικρασιατών «Η Καππαδοκία») τηλ. 69743051

 

Μοιραστείτε
Close Search Window