Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                   Νέα Ιωνία 12/12/2022
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000482
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr
Website: www.neaionia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκσυγχρονίζεται το σύστημα άρδευσης του Δήμου Νέας Ιωνίας

   Την ολική αναβάθμιση του συστήματος άρδευσης του Δήμου Νέας Ιωνίας με στόχο τη δυνατότητα επέκτασης του σε όλες τις περιοχές του Δήμου και την περαιτέρω ανάπτυξη του πρασίνου όσο και της ορθολογικότερης χρήσης του νερού, προβλέπει η προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με την Δήμαρχο Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου.

   Κατά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης παρόντες ήταν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, η Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Αττικής Μαρία Μίσκα, καθώς επίσης και ο υπεύθυνος άρδευσης του Δήμου Δημήτρης Ζαρείφης.

   Κατά την συνάντηση ο κ. Πατούλης συζήτησε παράλληλα με την κα Θωμαΐδου και την πορεία άλλων έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής στο Δήμο Ν. Ιωνίας, ενώ αναφερόμενος στο έργο αναβάθμισης του αρδευτικού συστήματος, υπογράμμισε την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η Περιφέρεια σε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος και την ορθολογικότερη διαχείριση των φυσικών πόρων. «Στο πλαίσιο αυτού του στρατηγικού μας στόχου εντάσσεται και η συγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση, ένα έργο που με τον σύγχρονο εξοπλισμό του θα περιορίσει την άσκοπη κατανάλωση νερού, αφετέρου θα δώσει την δυνατότητα στον Δήμο να επεκτείνει την ποιότητα και το εύρος του πρασίνου στις περιοχές του. Με τη δημιουργική συνεργασία με τους δήμους της Αττικής συμβάλλουμε στην ενίσχυση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου σε τοπικό επίπεδο, διευκολύνοντας τις δυνατότητες για περισσότερο πράσινο στην καθημερινότητα των πολιτών με ορθολογική χρήση του πολύτιμου νερού μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πατούλης.

   Από την πλευρά της η Δήμαρχος κα Δέσποινα Θωμαϊδου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής για την έμπρακτη απόδειξη εκ μέρους του στην προσπάθεια ανάπτυξης της περιοχής της Νέας Ιωνίας, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα συμβάλλει στη περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής. «Με όραμα, συστηματική δουλειά και σωστό σχεδιασμό, αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, αναπτύσσουμε τις υποδομές του Δήμου μας, εξοικονομούμε πόρους και στοχεύουμε παράλληλα στην προσαρμογή μας στις παρούσες αλλά και στις μελλοντικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουμε ένα καθαρό, υγιεινό και ποιοτικό περιβάλλον για όλους, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο πράσινο στοιχείο της πόλης μας» τόνισε η κα Θωμαΐδου.

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε
Close Search Window