Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                              Νέα Ιωνία 9/5/2022
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000515
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr
Website: www.neaionia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Μητέρα Μου… Εσύ» μια γιορτή τιμής για την Μητέρα στο Δήμο Νέας Ιωνίας

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΕΠΙΛΟΓΗ» και το Ανθρωπιστικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ» διοργανώνουν μια Γιορτή τιμής για τη Μητέρα. Τη Μητέρα που αγωνίστηκε και αγωνίζεται καθημερινά για την ανατροφή των παιδιών της, κόντρα σε όλες τις κοινωνικές, επαγγελματικές και -αρκετές φορές- οικογενειακές αντιξοότητες, θυσιάζοντας καριέρα, κοινωνική και προσωπική δραστηριότητα.

Είναι γνωστό το Κοινωνικό Έργο του Δήμου Νέας Ιωνίας και τα προγράμματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης που κατά καιρούς οργανώνει για να στηρίξει τις ευάλωτες οικογένειες, ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος, σε συνεργασία με την Κοιν.Σ. Επ ΕΠΙΛΟΓΗ και το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ, διοργανώνουν μια γιορτή στην οποία πρωταγωνιστές θα είναι οι μαθητές των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Νέας Ιωνίας, καθώς και τα παιδιά που απασχολούνται στις Δομές ΕΠΙΛΟΓΗ και ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ. Φυσικά, τιμώμενα πρόσωπα θα είναι μητέρες τους.

Περισσότεροι από 700 μαθητές έχουν πάρει μέρος στους δύο διαγωνισμούς Ζωγραφικής και Κειμένου – Ποιήματος, με θέμα «ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ… ΕΣΥ». Τα έργα τους θα αξιολογηθούν από δύο ειδικές επιτροπές και θα διακριθούν τα τρία πρώτα από κάθε κατηγορία.

Τα έργα όλων των μαθητών θα εκτεθούν από το απόγευμα της Τρίτης 10 Μαΐου , μέχρι το Σάββατο 14 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας, τις ώρες 18.00-20.30 και το Σάββατο 14/5 από τις 10.00-20.00.

Το πρωί της Κυριακής, στις 11.00 στον ίδιο χώρο θα διεξαχθεί η κεντρική εκδήλωση Τιμής για τη Μητέρα. Στην διάρκειά της θα τιμηθούν Μητέρες του Δήμου Νέας Ιωνίας που έχουν διακριθεί στον αγώνα στήριξης των Παιδιών τους, θα απονεμηθούν Αναμνηστικά Διπλώματα στους μαθητές που πήραν μέρος στους δυο διαγωνισμούς, καθώς και τιμητικές διακρίσεις στις καλύτερες εργασίες.
Αντί εισιτηρίου στην εκδήλωση, οι προσερχόμενοι έχουν κληθεί να εισφέρουν τρόφιμα για την ενίσχυση των ευάλωτων οικογενειών του Δήμου.

Στην Γιορτή για τη Μητέρα έχουν προσκληθεί και θα τιμήσουν με την παρουσία τους Υπουργοί της Κυβέρνησης με αρμοδιότητα τα Παιδιά και την Οικογένεια, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και Βουλευτές, οι διευθυντές των Σχολείων και φυσικά οι γονείς των μαθητών.

Μοιραστείτε
Close Search Window