Ειδήσεις - Ανακοινώσεις|

                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                       Αθήνα 2/3/2015

Την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015, στις 10.00 πμ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Συμβουλευτικού Σταθμού για την άνοια στο Γ’ ΚΑΠΗ Νέας Ιωνίας. Η εκδήλωση διοργανώνεται  με τη συνεργασία του Δήμου Νέας Ιωνίας και της Εταιρείας Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών.

 Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες για το ευρύ κοινό σχετικά με τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ και άλλων μορφών άνοιας, τις διαταραχές μνήμης και τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού από την Νευρολόγο, κ. Ιωάννα Βασιλάκου, καθώς και από την Ψυχολόγο, κ. Χρύσα Καραγιάννη.

Λίγα λόγια για το Συμβουλευτικό Σταθμό για την άνοια στο Δήμο Νέας Ιωνίας
Με στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της άνοιας αλλά και την υποστήριξη των ανθρώπων που πάσχουν και των οικογενειών τους θα λειτουργήσει Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια όπου θα παρέχονται οι παρακάτω υπηρεσίες:
1) προγράμματα πρόληψης (αξιολόγηση νοητικών λειτουργιών, ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης σε ηλικιωμένους χωρίς προβλήματα μνήμης, ενημερωτικές ομιλίες στην κοινότητα)
2) προγράμματα παρέμβασης για την Άνοια (προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης για άτομα που πάσχουν από άνοια, μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις για τους ανθρώπους που πάσχουν αλλά και τους φροντιστές τους, ομάδες έμμισθων φροντιστών, δράσεις ψυχοεκπαίδευσης και υποστήριξης συγγενών, διασύνδεση μεταξύ των υπηρεσιών στην κοινότητα)
3) ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια για επαγγελματίες υγείας δομών και υπηρεσιών ΠΦΥ και ψυχικής υγείας.
Μπορούν να λάβουν υπηρεσίες ασθενείς που πάσχουν από άνοια, μέλη των οικογενειών τους οποιασδήποτε ηλικίας, άτομα άνω των 60 ετών που επιθυμούν να εξεταστούν ή να συμμετέχουν σε δράσεις πρόληψης, επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, εργαζόμενοι σε τοπικούς φορείς και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την άνοια.

Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Ο  Συμβουλευτικός  Σταθμός θα λειτουργεί στο Γ’ΚΑΠΗ  Νέας Ιωνίας (Βοσπόρου 121, Καλογρέζα)  κάθε Τρίτη και Τετάρτη, 9:00-14:00, τηλ.210 7563580(Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη, ώρες 10:00 – 14:00).

Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.
 

Μοιραστείτε
Close Search Window