Δελτία Τύπου|

Δελτίο Τύπου

Η ΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΛΥΧΝΑΡΙ

 Η 12η στη σειρά των εκδηλώσεων «Η ποίηση σε δώδεκα λογοτεχνικά περιοδικά» που διοργανώνουν το ίδρυμα Τάκης Σινόπουλος και ο Ιωνικός Σύνδεσμος τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2009, στις 8 το βράδυ στην αίθουσα του Ιωνικού Συνδέσμου (Ηρακλείου 251 και Τσουρουκτσόγλου 1) αφιερώνεται στο περιοδικό Λυχνάρι.
Η πρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου Καλλιόπη Στεριάδου, συγγραφέας θα μιλήσει για την διαδρομή του εντύπου και πως αυτό υπηρετεί την ποίηση. Οι ποιητές Τάσος Γαλάτης, Θάνος Ξηρός και Ιουλία Ζαννάκη – Λιάλιου θα διαβάσουν ποιήματά τους και θα συζητήσουν με το κοινό. Την εκδήλωση συντονίζει ο Γιώργος Ζεβελάκης.
Το Λυχνάρι άρχισε να εκδίδεται το Δεκέμβριο του 2000 από τον Ιωνικό Σύνδεσμο και γρήγορα απέκτησε τη φυσιογνωμία του που το ξεχωρίζει από τα ακραιφνή λογοτεχνικά περιοδικά του κέντρου και της περιφέρειας. Δίνει προτεραιότητα στην έκφραση και την ανάδειξη συγγραφέων και καλλιτεχνών της περιοχής. Σε κάθε τεύχος του πολλές σελίδες φιλοξενούν εκλεκτή ποίηση. Τα δε αφιερώματά του για αλησμόνητους Ιωνιώτες ποιητές όπως οι Δημήτρης Δούκαρης και Βασίλης Στεριάδης είχαν ευρύτερη απήχηση.


Μοιραστείτε
Close Search Window