Ειδήσεις - Ανακοινώσεις|

Η ΟΜΑΔΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ
 Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ισοδυναμεί με μεγάλη επιτυχία! Η Σκακιστική Ομάδα της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας επέτυχε για ακόμη μια χρονιά να κρατηθεί στη Γ΄Εθνική Κατηγορία Ελλάδος, παρά τις σοβαρές απουσίες που είχε στα πρωτοκλασάτα στελέχη, όπως της Μαριάνθης Ελμαλόγλου, με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί ν’ αγωνίζεται με πολλά νέα κορίτσια και να στερείται πολύτιμων βαθμών! Τελικά ετερμάτισε στην 7η θέση του πίνακα κατάταξης, μεταξύ 10 ομάδων, υπερτερώντας της Εστίας Ν. Σμύρνης, του Σ.Ο Περιστερίου και του Α.Ο. Παραδείσου Αμαρουσίου, που έχουν ισχυρότατα σκακιστικά τμήματα.
Πρώτη σε συγκέντρωση βαθμών ήλθε η Κωνσταντίνα Λάλλου, νεάνιδα. Συγκέντρωσε 7,5 πόντους. Ακολούθησε ο Ιπποκράτης Σπάρταθεν με 5 νίκες, ενώ ο μαιτρ κι αρχηγός Κυριάκος Γρυπαίος είχε 5,5 πόντους, ο Δημήτρης Πενέσης, 4 και ο Κωνσταντίνος Πανταζής επίσης  4.
Αξίζουν συγχαρητήρια στους σκακιστές, μικρούς και μεγάλους που έδωσαν ό,τι καλύτερο μπορούσαν, ώστε να βγάλουν ασπροπρόσωπη την Ένωση.
Σ΄ ένα τόσο δύσκολο πρωτάθλημα και το ότι τρία χρόνια τώρα η Ένωση Σπάρτης, παρά τις αντιξοότητες μπορεί να διατηρείται τόσο ψηλά  δεν τιμά μόνον τους υπευθύνους (κ. Νίκο και κ. Κοσμά Χατόγλου και κ. Κυριάκο Γρυπαίο), αλλά κι ολόκληρο το σωματείο και εντέλει το δήμο της Ν. Ιωνίας.
Στην Ένωση Σπάρτης γίνεται σπουδαία δουλειά σ’ αυτό το πνευματικό άθλημα. Εβδομήντα-ογδόντα νήπια, παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου αλλά κι ενήλικες παρακολουθούν 2 φορές την εβδομάδα τα μαθήματα, και μετέχουν σε πολλούς διασυλλογικούς αγώνες και Τουρνουά. Κι όλα αυτά πάντα στον καθαρά ερασιτεχνικό τομέα!
Η Ένωση Σπάρτης συγχαίρει τους σκακιστές της αλλά και τους γονείς τους και υπόσχεται να συνεχίσει τη λειτουργία του Τμήματος Σκακιού, παρά τα αυξημένα έξοδα που υποχρεωτικά θα πρέπει να καλύπτει.

Η Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας

Μοιραστείτε