Ειδήσεις - Ανακοινώσεις|

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΝΩΣΗ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΙΜΑ ΠΑΝΤΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

Με Nόμο, ως γνωστόν, έχει ορισθεί η 14η Σεπτεμβρίου ως η «Ημέρα Εθνικής μνήμης», ημέρα μνήμης των αξέχαστων πατρίδων της καθ’ ημάς Ανατολής και των θυσιών του Μικρασιατικού Ελληνισμού στο όνομα της πατρίδας και της Ορθοδοξίας.
Η Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας, σωματείο κατεξοχήν μικρασιατικό, χωρίς καμιά διακοπή λειτουργεί και δρα, επί 82 χρόνια στη Νέα Ιωνία, την πολιτεία που ίδρυσαν οι ξεριζωμένοι πρόγονοι των μελών της, το 1923, με την ευκαιρία αυτής της επετείου απευθύνεται σ’ όλους τους συμπατριώτες της, τους πολλούς φίλους της σ’ ολόκληρη τη χώρα, αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα και τους καλεί να αισθανθούν βαθιά μέσα τους τούτες τις δύσκολες μέρες που περνάμε, τα μηνύματα της ιστορίας, όπως αυτά εξακολουθούν ν’ αναδεικνύουν την τεράστια συμβολή των «προσφύγων» στην ανάπτυξη κι εξέλιξη της Ελληνικής πατρίδας.
Η Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας, όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια με μεγάλες εκδηλώσεις μνήμης που οργάνωσε ή συνδιοργάνωσε απέδειξε ότι τιμά και θα τιμά πάντα αφενός μεν, όλους όσοι χάθηκαν στη Μικρασία, αφετέρου δε εκείνους οι οποίοι αφού ίδρυσαν την πολιτεία αγωνίστηκαν για την προκοπή της σε όλους τους τομείς, ιδιαίτερα μάλιστα στην Παιδεία, τα Γράμματα, τον Πολιτισμό, το Εμπόριο, τη Βιοτεχνία και τη Βιομηχανία.
Την εφετινή «επέτειο» της Καταστροφής και του ξεριζωμού η Ένωση την αφιερώνει στη μνήμη δυο ηρώων Σπαρταλήδων: του δημογέροντα Γιωργάκη Κλημάνογλου, ο οποίος θυσιάστηκε στο πλευρό του εθνομάρτυρα Χρυσοστόμου Σμύρνης και του Δαμιανού Καχραμάνογλου, ο οποίος εκτελέστηκε στη Σπάρτη μπροστά στα μάτια του παιδιού του, γιατί με σημειώματα, μέσα στα χαλιά που έστελνε στη Σμύρνη, ειδοποιούσε για τη δυνατότητα προέλασης του Ελληνικού στρατού και την απελευθέρωση της Σπάρτης.

Ν. Ιωνία, 14 Σεπτεμβρίου 2015

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας 

 

Μοιραστείτε
Close Search Window