Ειδήσεις - Ανακοινώσεις|

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                                                                                                                
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                                 
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Διεύθυνση: Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
Τηλέφωνο:  213 2000403 – 416
Fax: 210 2792500
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και φέτος το πρόγραμμα της καλοκαιρινής απασχόλησης των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων της πόλης μας.

Η συμμετοχή ήταν πολλή μεγάλη. Απασχολήθηκαν συνολικά 944 παιδιά και τις 4 περιόδους από τις 17/06/2013 έως και τις 2/08/2013.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε  4  (τέσσερα ) δημοτικά σχολεία (1ο, 6ο,7ο & 19ο) και περιελάμβανε δημιουργικό παιχνίδι, αθλητισμό και (2) μπάνια την εβδομάδα στην δημοτική πλαζ του Δήμου Μαρκόπουλου στο Αυλάκι.

O Δήμος πάρα τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει εξαιτίας των μεγάλων περικοπών της μνημονιακής κυβέρνησης, θα προσπαθήσει να συνεχίσει τέτοιου είδους προγράμματα, ανταποκρινόμενος στον ολοένα αυξανόμενο αριθμό δημοτών μας, που μη μπορώντας πλέον να καλύψουν οι ίδιοι αυτές τις ανάγκες, απευθύνονται στο δήμο μας. 

         Ο Δήμαρχος 

                 Ηρακλής Γκότσης


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πάρα τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος εξαιτίας των μεγάλων περικοπών της μνημονιακής κυβέρνησης, με επιτυχία ολοκληρώθηκε  και φέτος η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων του Δήμου μας στο Αλεποχώρι. Φιλοξενήθηκαν, σε ένα εκπληκτικής ομορφιάς περιβάλλον, συνολικά 623 παιδιά ηλικίας 8 – 12 χρόνων και 111 μέλη των ΚΑΠΗ σε (4) κατασκηνωτικές περιόδους από 17/06/2013 έως και 9/08/2013.

Η αναβάθμιση των χώρων της κατασκήνωσης βελτίωσε τις συνθήκες διαβίωσης των φιλοξενούμενών μας.
Η παρουσία ικανού και έμπειρου προσωπικού που εφάρμοσε ένα σύγχρονο παιδαγωγικό πρόγραμμα που περιελάμβανε πρωτότυπα κατασκηνωτικά παιχνίδια, περιβαλλοντικές δράσεις, μουσικοχορευτικές βραδιές, κατασκευές – χειροτεχνίες από οικολογικά υλικά, ζωγραφική, θεατρικό παιχνίδι, αθλητικές εκδηλώσεις κ.α., συνέβαλε στο να μπορέσουμε για μια ακόμη χρονιά να προσφέρουμε στα παιδιά της πόλης μας αξέχαστες διακοπές.

Θέλουμε επίσης να εκφράσουμε τη λύπη μας για το γεγονός ότι δεν μπορέσαμε να ικανοποιήσουμε όλες τις αιτήσεις και να στεναχωρήσουμε έτσι, πολλά παιδιά και τους γονείς τους. Θα προσπαθήσουμε την επόμενη χρονιά να προσθέσουμε μια ακόμα κατασκηνωτική περίοδο για τα  παιδιά ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων. Ο Δήμος μας θα συνεχίσει τις προσπάθειές του, με στόχο την ποιοτικότερη προσφορά στους μικρούς και μεγάλους μας κατασκηνωτές.   
 

Ο Δήμαρχος 

                 Ηρακλής Γκότσης

 


 

Μοιραστείτε
Close Search Window