Ειδήσεις - Ανακοινώσεις|

 

ΕΤΗΣΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΜΝΗΜΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΝΕΠΟΛΙΤΩΝ – ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΩΝ

    85 ΧΡΟΝΙΑ

 

 

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΤΗΣΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΝΕΠΟΛΙΤΩΝ – ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΩΝ ΤΗΝ  14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ.

Η ΓΙΟΡΤΗ ΜΝΗΜΗΣ ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ 85 ΧΡΟΝΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ -ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ –  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ  ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΝΕΠΟΛΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ ,ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ.

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ,ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ,Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Κ. ΘΩΜΑΙΔΟΥ .ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΦΟΡΕΩΝ ,ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ,ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ, ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ  ΣΤΗΝ ΙΝΕΠΟΛΗ.

ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΑΝ ΤΟ 1924, ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΙΝΕΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ΓΙΑΝΝΗ  ΗΛΙΟΥ ,ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ,ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ  ΤΟΥ  ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ Κ. ΜΑΚΗ ΛΥΚΟΥΔΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ Κ. ΧΑΤΟΓΛΟΥ ,ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ – ΕΜΒΛΗΜΑ – ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ .

ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΟΙ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΙΝΕΠΟΛΗΣ, ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ,ΟΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ .

ΣΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΟΥ ΑΦΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ,ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ, ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ,ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΙΕΡΟ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.

ΔΙΑΧΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΦΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΠΟΥ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ¨»ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ» ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ.

Η ΓΙΟΡΤΗ ΜΝΗΜΗΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ Η ΑΝΤΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ.

ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΘΕΣ, ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ Κ. ΧΑΡΗ ΣΑΠΟΥΤΖΑΚΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΥΧΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑ ΔΙΑΝΥΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΙΩΝΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ Κ. ΘΩΜΑΪΔΟΥ  ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Κ. ΛΟΥΚΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ.

ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΑΝΕΒΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ,ΕΔΩΣΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ,ΣΤΟ Δ.Σ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ ,ΠΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΣΑΝ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ.

ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ ΤΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΣΤΟ 1821.

ΟΥΤΕ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ, ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΗΛΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ  ΞΕΧΝΑΜΕ ,ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΛΑΘΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ.

ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ «ΕΙΠΕ» ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΝΗΜΗΣ.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΓΙΝΕ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ Κ. ΡΑΛΛΗ ΟΥΡΑΗΛΙΔΗ ,ΜΕΓΑΛΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ -ΓΑΜΠΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΧΟΡΗΓΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΜΣΙΣΟΓΛΟΥ – ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΛΑΝΑΚΑΜ ,ΕΝΘΕΡΜΟ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΑΛΓΟ ΤΩΝ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΩΝ ΠΑΤΡΙΔΩΝ.

ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΙΝΕΠΟΛΙΤΩΝ – ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΩΝ. Ο ΒΡΑΒΕΥΘΕΙΣ ΑΦΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ,ΕΙΠΕ, ΟΤΙ Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΘΕΡΜΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.

ΤΗΝ ΠΛΑΚΕΤΤΑ ΑΠΕΝΕΙΜΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ Ο  ΟΠΟΙΟΣ ΠΛΕΚΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΘΕΝΤΟΣ ΕΙΠΕ

«ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ Κ ΡΑΛΛΗ ΟΥΡΑΗΛΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ,ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΞΥΔΕΡΚΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΕΙΠΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ¨ΚΟΛΩΝΑΚΙ»  

ΕΞ  ΑΛΛΟΥ ΜΕ ΤΑ ΛΙΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ,ΕΙΠΕ,ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΗΣ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΚΛΙΜΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΠΟΥ  ΧΑΡΙΣΕ  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΡΜΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ.

Η ΓΙΟΡΤΗ ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕ ΜΠΟΥΦΕ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ.

 

Μοιραστείτε
Close Search Window