Ειδήσεις - Ανακοινώσεις|

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Για τον Δημήτρη,

Η είδηση ενός ξαφνικού θανάτου προσφιλούς ανθρώπου, είναι σαν κεραυνός εν αιθρία. Δεν ζητάς να μάθεις ούτε το πώς, ούτε το πότε, η σκέψη σου καθηλώνεται στη μορφή του ανθρώπου και η ματιά σου θολή, αγκαλιάζει τον αγαπητό φίλο, που έτσι ξαφνικά έφυγε.

Ο Δημήτρης Αρμακόλας, επιδέξιος καλλιτέχνης της γλυπτικής τέχνης, άφησε ημιτελές το έργο που του έμελε, να ήταν το τελευταίο. Μια άτυχη στιγμή γκρέμισε από το βάθρο της ζωής, τον καλλιτέχνη, τον μεγάλο μας φίλο, Δημήτρη.

Χρόνια χειριζόταν και με επιδεξιότητα τα πολύστροφα ηλεκτροφόρα εργαλεία. Του έμελε όμως ένα από αυτά να του στερήσει τη ζωή. Η άκρη του φουλαριού του μπλέχτηκε στο πολύστροφο μηχάνημα με αποτέλεσμα να βρει ένα θάνατο που ποτέ δεν θα του άξιζε.

Στα 70 του χρόνια διατηρούσε ακμαίες τις δυνάμεις του, αεικίνητος, δημιουργικός, ακούραστος, δούλευε ασταμάτητα για να μας παρουσιάσει τη μια δουλειά του μετά την άλλη, υψηλής καλλιτεχνικής ποιότητας.

Τα έργα του κοσμούν Δημόσιους και Ιδιωτικούς χώρους. Οι ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αποτελούσαν καλλιτεχνικό γεγονός.

Ο Δημήτρης Αρμακόλας πολύ καλός δάσκαλος, απλός με λιτές εκφράσεις σε έβαζε μέσα στην ύλη του γλυπτού για να κατανοήσεις την δυναμική του παρουσία. Ο ίδιος έλεγε «Είναι δύσκολο για ένα γλύπτη να μιλά για το έργο του, κινδυνεύει να κάνει περιττή φιλολογία. Αν το έργο δεν μπορεί να μιλήσει μόνο του, τα λόγια περιττεύουν».

Ο Δημήτρης διατηρούσε φιλίες και δεσμούς στη Ν. Ιωνία μια και τις τελευταίες τάξεις τις τέλειωσε στο Γυμνάσιο της Ν. Ιωνίας. Από τότε είχε δείξει το ταλέντο που έκρυβε μέσα του. Είμασταν σίγουροι ότι κάποτε θα γινόταν ένας σημαντικός γλύπτης.

Ο χρόνος το έδειξε. Τελειώνοντας τη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, πήρε υποτροφία για 2 χρόνια στο Παρίσι. Όταν επέστρεψε έγινε ένας χείμαρρος δημιουργίας. Μία από τις τελευταίες του δουλειές ήταν και η προτομή του Τάκη Σινόπουλου, που ευρίσκεται έξω από το σπίτι του ποιητή στον Περισσό.  
 

Φίλε Δημήτρη, η μνήμη σου θα μείνει βαθειά μέσα μας.

Ο Δήμος Ν. Ιωνίας, το Πνευματικό Κέντρο και οι τόσοι φίλοι σου στη Ν. Ιωνία, σου εύχονται καλό ταξίδι.
 

Μοιραστείτε
Close Search Window