Uncategorized|

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 στο κατάμεστο από παιδιά Παναιτώλιο του Δήμου Νέας Ιωνίας, οι μικροί μας φίλοι είχαν μία δημιουργική συνάντηση με την διακεκριμένη συγγραφέα Ρένα Ρώσση – Ζαϊρη, η οποία παρουσίασε μια ιδιαίτερη διαδραστική αφήγηση του βιβλίου “Tο ψαράκι που μπορούσε να ευχηθεί”.
Όταν οι ήρωες της ιστορίας «ζωντάνεψαν», τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και συμμετείχαν με μεγάλη χαρά και αυτό έδωσε στην όλη εκδήλωση μια ευχάριστη αίσθηση.
Στο τέλος της παρουσίασης η συγγραφέας ζήτησε από τα παιδιά με μία φρασούλα του καθενός να φτιάξουν μέσα σε λίγα λεπτά ένα παραμύθι. Παίζοντας και δημιουργώντας τα παιδιά, ανακάλυψαν τους θησαυρούς που κρύβει ο μαγικός κόσμος των βιβλίων.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής των παιδικών τμημάτων σχετικά με το θέμα του παραμυθιού.
Η κυρία Ρένα Ρώσση – Ζαϊρη έχει γράψει 20 βιβλία για ενηλίκους, πάνω από 200 παιδικά και της έχει απονεμηθεί το Βραβείο Λογοτεχνίας. Επίσης έχει κερδίσει δύο βραβεία PUBLIC για τα μυθιστορήματά της “Δίδυμα Φεγγάρια και Αλμύρα – Η ευτυχία αλλιώς”.
Να σημειώσουμε πως η διακεκριμένη συγγραφέας δήλωσε εντυπωσιασμένη από τις εργασίες των μαθητών, από την οργάνωση και την παρουσίαση συνολικά της εκδήλωσης. Ευχαρίστησε θερμά όλους τους συντελεστές που εργάστηκαν και παρότρυνε και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Δήμου μας.
Στην εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Μανούρης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Βασίλης Αναλυτής, η Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού κα. Κωνσταντίνα Σιμωνετάτου-Καλέμη, Εκπαιδευτικοί και Διευθυντές Σχολείων.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους εκλεκτούς συνεργάτες για τις συνεχείς εξαιρετικές πρωτοβουλίες και δράσεις.
Υπεύθυνες βιβλιοθήκης: Σούμπαση Θεοδώρα και Καβαλάρη Μαρία.
Διδασκαλία – Επιμέλεια Έκθεσης: Μαριάνθη Κουμαριανού και Κωνσταντίνα Μπαρμπαρή.
Επιμέλεια εκδήλωσης : Δημήτρης Βάρβογλης.
Παρουσίαση: Τάνια Κουμπή.
Οργάνωση: Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Ν. Ιωνίας.

Μοιραστείτε
Close Search Window