Ειδήσεις - Ανακοινώσεις|

  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
Γρηγορίου Ε΄ 24 – 142 31 Ν. Ιωνία – Τηλ. 210 27 16 605

Ν. Ιωνία,  1 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τo Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010, το πρωί
στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας (Σταθμός ΗΣΑΠ Πευκάκια)
έγινε το 2ο Σκακιστικό Σχολικό Ατομικό Πρωτάθλημα Ν. Ιωνίας
που διοργάνωσαν το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ν. Ιωνίας, η Ενωση Σπάρτης Μ. Ασίας
 και η Σκακιστική Ανάπτυξη Ν. Ιωνίας.

Στους αγώνες που έγιναν σε 5 γύρους με ελβετικό σύστημα και συμμετείχαν 231 αγωνιζόμενοι, έλαβαν μέρος  μαθητές-τριες Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Ν. Ιωνίας και των όμορων Δήμων (Μεταμόρφωση, Λυκόβρυση, Ηράκλειο, Πεύκη, Φιλοθέη, Γαλάτσι) καθώς και οι μαθητές-τριες που φοιτούν σε οποιαδήποτε σχολείο (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) αλλά είναι κάτοικοι της Ν. Ιωνίας και των όμορων Δήμων.

Βραβεύτηκαν οι 3 πρώτοι (1ος, 2ος,3ος) κάθε κατηγορίας με κύπελο και με μετάλλιο οι 3 επόμενοι (4ος, 5ος, 6ος), ενώ δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους μαθητές για την συμμετοχή τους.

Κατά την διάρκεια των αγώνων και ενώ οι μαθητές αγωνίζονταν στην αίθουσα, στο προαύλιο του Σχολείου έγινε αγώνας σιμουλτανέ, όπου ο master fide Χρήστος Γκορίτσας αντιμετώπισε συγχρόνως 8 γονείς στο σκάκι και στέφθηκε νικητής όλων των παρτίδων.

Πριν από τις βραβεύσεις των μαθητών, τιμήθηκε για την προσφορά του στο Σκάκι ο grand master Χριστόδουλος Μπανίκας Πρωταθλητής Ελλάδας, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του, στους μαθητές «….τους παρότρυνε να συνεχίσουν για να φτάσουν ψηλά»

Τις απονομές στους μαθητές, έκαναν : O Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Λουκάς Χριστοδούλου, ο αντιπρόεδρος του Πνευμ. Κέντρου Σάββας Καλαμάρης, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Μεταμόρφωσης Σάββας Νάνος, ο Νίκος Χατόγλου αντιπρόεδρος της Ενωσης Σπάρτης Μ. Ασίας, ο Γιώργος Βλάχος Πρόεδρος της Σκακιστικής Ανάπτυξης Ν. Ιωνίας, ο Γραμματέας της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. Χρ. Γκορίτσας, ο Δ/ντής της Σχολής CARRIERA Ν. Ιωνίας Βασ. Μαστρογιαννόπουλος, ο επικεφαλής Διαιτητών Μιχ. Πρεβενιός, ο Διευθυντής αγώνων Κυριάκος Γρυπαίος και ο Πρωταθλητής Ελλάδος Χριστόδουλος Μπανίκας.
 

Μοιραστείτε
Close Search Window