Uncategorized|

Από την περασμένη Δευτέρα το όχημα της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) που έχει παραχωρηθεί δωρεάν στον Δήμο Ν. Ιωνίας ξεκίνησε να μετράει την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία σε σημεία του Δήμου μας. Πρώτος σταθμός του το Συνεδριακό κέντρο.

Το όχημα είναι ένα από τα 12 που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα και οι μετρήσεις αφορούν στην Ηλεκτρομαγνητική Μη Ιοντίζουσα Ακτινοβολία. Δηλαδή στην ακτινοβολία από κεραίες τηλεόρασης, ραδιοφώνου, κινητών, wifi (ασύρματο δίκτυο), μετεωρολογικούς δορυφόρους (γεωστατικοί), καθώς και από άλλες πηγές ακτινοβολίας.

Τα ευρήματα που προέκυψαν από τις μετρήσεις έδειξαν τιμές από 0.82 V/m έως 0.85 V/m όταν το ανώτατο όριο της ευρυζωνικής περιοχής είναι 27.1 V/m. Βρίσκονται πολύ κάτω από το αυστηρότερο όριο έκθεσης υποπεριοχής ( V/m ).

Οι μετρήσεις βρίσκονται αναρτημένες στον σύνδεσμο: https://paratiritirioemf.eeae.gr/el/component/emf/757?view=area&layout=infograph&ltemid=0#chart

Ο Δήμος Ν. Ιωνίας ευχαριστεί θερμά για την ευγενική συνεργασία τον κ. Γιαλόφα Αγαμέμνων μέλος της ομάδας της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας.

Με το έργο αυτό, ο Δήμος Ν. Ιωνίας συμβάλλει στην πληροφόρηση των πολιτών για θέματα υγείας και περιβάλλοντος, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας προς όφελος όλων.

Μοιραστείτε
Close Search Window