Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ειδήσεις - Ανακοινώσεις|

H 4η Απριλίου, Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας, είναι αφιερωμένη στην υλοποίηση δράσεων φιλοζωίας στα σχολεία.
Στην Ελλάδα τα αδέσποτα ζώα αποτελούν μέρος του τοπίου, αστικού και μη, ενώ ο αριθμός τους υπολογίζεται σε 3.000.000 (γάτες και σκύλοι).
Στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών για το σοβαρό θέμα των αδέσποτων ζώων, κλιμάκιο του Δήμου αποτελούμενο από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Φιλοζωικής Πολιτικής κ. Αργυρόπουλο Νίκο, την πρόεδρο της Φιλοζωικής Ένωσης Νέας Ιωνίας (ΦΕΝΙ) κα Κοκότζη Στέλλα, το μέλος της ΦΕΝΙ κα Ντερντενιάν Χριστίνα, την Γενική Γραμματέα της Ομοσπονδίας Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδας κα Σίμου Νικολέτα και τον Συμπεριφοριολόγο ζώων συντροφιάς κ. Λιάκκα Χαράλαμπο, μετέβη στο 16ο Δημοτικό, στο 7ο Δημοτικό και στο 3ο Λύκειο, πραγματοποιώντας ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα του Δήμου για τα αδέσποτα.
Συζήτησαν μαζί με τα παιδιά για την προστασία των ζώων και την εξασφάλιση της ευζωίας και των δικαιωμάτων τους.
Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος επισήμανε:
«Είναι ουσιώδες τα παιδιά να γνωρίζουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους ως πολίτες, ιδίως αναφορικά με τα ζώα συντροφιάς, όπως οι γάτες και οι σκύλοι. Η εκπαίδευση των νέων μας σε αυτά τα θέματα είναι απαραίτητη για τη διαμόρφωση ενός κοινωνικά ευαισθητοποιημένου και υπεύθυνου πολίτη.
Μέσω της εκπαίδευσης, οι μαθητές αποκτούν την αίσθηση της ευθύνης και της φροντίδας προς τα ζώα, καθώς επίσης και τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς.
Η Δημοτική Αρχή δεσμεύεται να προωθήσει προγράμματα και πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν την εκπαίδευση των νέων μας σε αυτά τα θέματα, προκειμένου να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα ζώα και την πόλη μας συνολικά. Η προστασία και η φροντίδα των ζώων είναι κοινή μας ευθύνη».

Μοιραστείτε
Close Search Window