Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ειδήσεις - Ανακοινώσεις|

Με κάθε επισημότητα και σε κλίμα εθνικής υπερηφάνειας τίμησε ο Δήμος Νέας Ιωνίας την Επανάσταση του 1821.
Με την μαζική παρουσία δημοτών πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση σχολείων , πολιτιστικών , αθλητικών και προσφυγικών συλλόγων στο κέντρο της πόλης , στη Λεωφ. Ηρακλείου. Η παρέλαση άνοιξε με αντιπροσωπεία από τον κατεχόμενο κυπριακό Δήμο του Λευκονοίκου με τον οποίο είναι αδελφοποιημένος ο Δήμος Νέας Ιωνίας.
Στο χώρο της παρέλασης εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Δήμαρχο Παναγιώτη Μανούρη ο οποίος τόνισε ότι η αυταπάρνηση και η θυσία των προγόνων μας είναι επίκαιρη πηγή έμπνευσης καθώς η ανθρώπινη ζωή έχει αξία μόνο όταν υπάρχει ελευθερία.
«Αυτή είναι η ιερή παρακαταθήκη που
μας άφησαν. Αυτήν οφείλουμε να
τιμήσουμε με ενότητα, σύμπνοια και
αλτρουισμό, με γνώμονα το κοινό καλό,
με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, η
επιτυχία του οποίου δεν κτίζεται με
μικρότητες, εμπάθειες, ατομικά
συμφέροντα και φυγοπονία. Ας
πορευτούμε με σύνεση και θάρρος, γιατί:
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου
αισθάνονται, ζυγόν δουλείας, ας έχωσι. Θέλει
αρετήν και τόλμην η ελευθερία».»
Προηγήθηκε η κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Μητέρας από τη Δημοτική Αρχή, την Περιφέρεια , εκπροσώπους κομμάτων, προσφυγικών, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων του Δήμου.
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στη Δοξολογία που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων από τον Αρχιμανδρίτη Επιφάνιο Αρβανίτη Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Ν. Φιλαδελφείας.
Νωρίς το πρωί της 25ης Μαρτίου σήμαναν οι καμπάνες όλων των εκκλησιών του Δήμου μας δίνοντας το έναυσμα για τον εορτασμό της Εθνικής μας Εορτής.

Μοιραστείτε
Close Search Window