Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               Νέα Ιωνία 26/3/2022
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000434, 457
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr
Website: www.neaionia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με λαμπρότητα και μικρασιατικό χρώμα ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου στη Νέα Ιωνία

   Με μια πρωτόγνωρη συμμετοχή μαθητών, φορέων και πολιτών και υψηλούς συμβολισμούς με αφορμή την επέτειο μνήμης των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή πραγματοποιήθηκαν οι φετινές επετειακές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου που διοργάνωσε ο Δήμος Νέας Ιωνίας.

   Ο καθιερωμένος εορτασμός ξεκίνησε με την Δοξολογία που τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ.κ. Γαβριήλ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και η καθιερωμένη τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Άγαλμα της Μάνας, η τήρηση σιγής ενός λεπτού και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Παραδοσιακή Χορωδία του ΟΠΑΝ υπό τη διεύθυνση του Βαγγέλη Σαραντίδη.

   Στη συνέχεια, οι επίσημοι μεταφέρθηκαν στην ειδική εξέδρα στην πλατεία Σημηριώτη και οι μαθητές για μια μεγαλοπρεπή παρέλαση επί της Λεωφόρου Ηρακλείου που γέμισε για μια ακόμη χρονιά συγκίνηση και περηφάνια τους γονείς και τους πολίτες της Νέας Ιωνίας.

   Με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, η παρέλαση ξεκίνησε με ένα εντυπωσιακό πανό που έγραφε 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ που κρατούσαν τέσσερα άτομα με παραδοσιακές ενδυμασίες, ακολούθησε για πρώτη φορά η σημαία του Μουσείου ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. με τις συγκινητικές αναφορές του Προέδρου Λουκά Χριστοδούλου, ενώ μέλη της Δημοτικής Αρχής παρήλασαν με παραδοσιακές μικρασιάτικες φορεσιές.

   H Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κα. Δέσποινα Θωμαΐδου, στον πανηγυρικό που εκφώνησε τόνισε μεταξύ άλλων: «Σήμερα, εμείς οι Έλληνες, σε καιρούς με μεγάλες δυσκολίες, διαθέτουμε την ωριμότητα να διδαχθούμε από το παρελθόν, αλλά και την αυτοπεποίθηση να αναμετρηθούμε με τις προκλήσεις του μέλλοντος. Εμπνεόμαστε και αντλούμε δύναμη από το μεγαλειώδες παράδειγμα της Επανάστασης του 1821 που οδήγησε στη δημιουργία του ανεξάρτητου και σύγχρονου ελληνικού κράτους, το οποίο εδραίωσε γρήγορα τον κοινοβουλευτισμό, μεγάλωσε εδαφικά και αναπτύχθηκε οικονομικά, καταφέρνοντας τελικά να ενταχθεί στα πιο προηγμένα και δημοκρατικά κράτη του κόσμου. Η πόλη της καρδιάς μας, η Νέα Ιωνία μας, όρθια μαζί με εσάς ατενίζει τη σημερινή επέτειο ως ημέρα έναρξης συντονισμένων δράσεων για την απόδοση τιμής για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και τα επερχόμενα 100 χρόνια από την ίδρυση της πόλης μας. Η Νέα Ιωνία μας μπορεί, ελπίζει και αγωνίζεται για το αύριο! Για ένα αύριο που ανήκει σε όλες και όλους μας!».

   Τελετάρχης του φετινού εορτασμού ήταν η Πρόεδρος του ΟΠΑΝ κα. Γεωργία Μπίμη-Ιωάννου με βοηθό τον κ. Κωνσταντίνο Τσαγκαράκη, ιδρυτικό μέλος του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου «ΑΝΑΤΟΛΗ» Νέας Ιωνίας.

   Σε κλίμα συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας στεφάνι κατέθεσαν η Δήμαρχος κα. Δέσποινα Θωμαΐδου εκ μέρους του Δήμου Νέας Ιωνίας και του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, εκπρόσωποι κομματικών οργανώσεων, η κα. Χρυσούλα Κεφαλοπούλου και κα. Ρένα Καράντζαλου εκ μέρους της παράταξης “Δύναμη Προοπτικής”, ο επικεφαλής της παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” κ. Παναγιώτης Μανούρης, ο επικεφαλής της παράταξης “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία” κ. Χρήστος Κανλής, ο επικεφαλής της παράταξης “Νέα Ιωνία- Νέα Άποψη 21ος αιώνας” κ. Νικόλαος Κουκουλάρης , ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ο Πρόεδρος του ΚΕΜΙΠΟ κ. Λούκας Χριστοδούλου, αντιπροσωπείες πολιτιστικών σωματείων, των Σωμάτων Προσκόπων και Οδηγών, καθώς και εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας.

   Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς Δημοτικοί Σύμβουλοι της πόλης, εκπρόσωποι των πολιτιστικών σωματείων και των τοπικών αρχών, όπως επίσης και πλήθος πολιτών που ακολούθησαν την πιστή εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19.

Μοιραστείτε
Close Search Window