Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                          Νέα Ιωνία 4/2/2022
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000434, 457
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr
Website: www.neaionia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μπλε χρώμα φωταγωγείται το Δημαρχείο της Νέας Ιωνίας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

   Ο Δήμος Νέας Ιωνίας συμμετέχει στις δράσεις ευαισθητοποίησης της 4ης Φεβρουαρίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, με σύνθημα «ΝΑΙ στην πρόληψη, ΝΑΙ στη ζωή», μια διεθνή πρωτοβουλία με στόχο να ενώσει όλους μας για την καταπολέμηση της επιδημίας του καρκίνου.

   Αυτή λοιπόν την μέρα, το Δημαρχείο της πόλης φωταγωγείται με το μπλε χρώμα κατά τις βραδινές ώρες στέλνοντας το μήνυμα υπέρ της αντιμετώπισης με τους εξής τέσσερις πυλώνες: Πρόληψη, πρόωρη ανίχνευση, θεραπεία, αποκατάσταση.

   Σε προσωπικό επίπεδο, μερικές δράσεις που μπορεί ο καθένας από εμάς να υιοθετήσει είναι: η διακοπή του καπνίσματος, η αποφυγή της παχυσαρκίας, η καθημερινή σωματική άσκηση, η υγιεινή διατροφή, ο περιορισμός στην κατανάλωση αλκοόλ και η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο.

   Με αφορμή τη σημερινή ημέρα η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κα. Δέσποινα Θωμαΐδου δηλώνει: «Σήμερα, φωταγωγούμε το δημαρχείο της πόλης και φωτίζουμε με ελπίδα κάθε άνθρωπο που δοκιμάζεται από τον καρκίνο. Κάθε μέρα όμως είναι μια μικρή μάχη εφόσον θέλουμε να οικοδομήσουμε έναν κόσμο καλύτερο και απαλλαγμένο από τον καρκίνο, έναν κόσμο που θα δίνει ίσες ευκαιρίες στους ανθρώπους που αγωνίζονται, που επιβιώνουν. Ως Δημοτική Αρχή, με αιχμή του δόρατος τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες και δράσεις για την αντιμετώπιση των βασικών παραγόντων για την πρόληψη του καρκίνου, την έγκαιρη διάγνωση, την αποτελεσματική θεραπεία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των καρκινοπαθών. Φέτος, λοιπόν, ας ξεκινήσουμε τη χρονιά αποφασισμένοι να συμβάλουμε και εμείς στην μείωση της επίπτωσης του καρκίνου σε προσωπικό και παγκόσμιο επίπεδο κάνοντας 4 απλά βήματα. Πρόληψη, πρόωρη ανίχνευση, θεραπεία, αποκατάσταση. Διότι ο αγώνας αυτών που πολεμούν τον καρκίνο είναι και αγώνας δικός μας».

Μοιραστείτε
Close Search Window