Ειδήσεις - Ανακοινώσεις|

Αγαπητοί συνδημότες

Ο Δήμος μας αφιέρωσε τα προηγούμενα χρόνια στην αντιμετώπιση των βασικών προβλημάτων της πόλης μας. Βελτιώσαμε σημαντικά τη διαχείριση των απορριμμάτων και της καθαριότητας της πόλης, αναβαθμίσαμε το πράσινο, υλοποιούμε ένα πρόγραμμα αναπλάσεων των κοινόχρηστων χώρων και εξασφαλίσαμε τη συντήρηση των σχολείων. Βελτιώσαμε τα οικονομικά του Δήμου, οργανώνουμε τις δημοτικές υπηρεσίες, βελτιώσαμε τις κοινωνικές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του, δίνουμε προτεραιότητα στις ανάγκες της νεολαίας μας.

Ήρθε η ώρα να μπει ο Δήμος μας στη νέα εποχή. Εξασφαλίσαμε μέσω του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών τη χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκούς πόρους και υλοποιούμε δυο σημαντικά έργα εισαγωγής των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στις λειτουργίες του Δήμου και στην επικοινωνία του με τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, δηλαδή τη Δημοτική Πύλη και το Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών.

Η Δημοτική Πύλη θα δώσει στους πολίτες τη δυνατότητα να έχουν μέσω του διαδικτύου όλες τις βασικές πληροφορίες για τις υπηρεσίες του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του, αλλά και για την πόλη μας. Επίσης, θα μπορούν μέσω του διαδικτύου ή τηλεφωνικά να μαθαίνουν τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά για κάθε βεβαίωση ή πιστοποιητικό που χρειάζονται από το Δήμο και γενικότερα για κάθε συναλλαγή που θέλουν να πραγματοποιήσουν με τις υπηρεσίες του Δήμου και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις σχετικές αιτήσεις τους.

Το Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών (GIS) θα δώσει στους πολίτες τη δυνατότητα να μάθουν πού βρίσκονται στη Νέα Ιωνία όλα τα σημαντικά πολεοδομικά στοιχεία και κτιριακές εγκαταστάσεις: δρόμοι, πλατείες, δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες, σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, στάσεις λεωφορείων κλπ.

Ελπίζουμε οι καινούριοι τρόποι επικοινωνίας που εγκαινιάζουμε μέσω των σύγχρονων τεχνολογιών να διευκολύνουν αποτελεσματικά τους δημότες μας και να βοηθήσουν το Δήμο μας να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της πόλης μας.

Σας προσκαλώ όλους και ιδιαίτερα τους νέους, να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες που μας δίνουν τα νέα τεχνολογικά μέσα. Οι δημοτικές υπηρεσίες είναι ανοιχτές σε κάθε τεκμηριωμένη πρότασή σας που θα βελτιώνει την αμφίδρομη επικοινωνία μας.

Γιάννης Χαραλάμπους
Δήμαρχος Νέας Ιωνίας

Μοιραστείτε
Close Search Window