Ειδήσεις - Ανακοινώσεις|

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1. Το έτος 2009, έχει ονομασθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, ΕΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ, αφού συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου ΄Ελληνα ποιητή.

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ν. Ιωνίας, θέλοντας να συμβάλλει στην ανάδειξή του έργου του, προγραμμάτισε μουσική βραδυά αφιερωμένη στον ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟ με τα καλύτερα τραγούδια του.

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2009 στις 8 μ.μ. στο  Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας «ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΟΜΝΑΚΗΣ» η Λαϊκή Ορχήστρα του Πνευματικού Κέντρου με επικεφαλής τον μαέστρο ΣΤΕΦΑΝΟ ΨΑΡΑΔΑΚΟ, μας τραγούδησε μερικά από τα ποιήματά του, που τόσο πολύ αγάπησε ο λαός μας, μελοποιημένα από τους μεγαλύτερους μουσικοσυνθέτες.  

1. Δεν κλαίω για αυτά που μου ΄χεις πάρει
2. Μέρα Μαγιού
3. Εδώ το φως
4. Γλυκέ μου εσύ δεν χάθηκες
5. Που πέταξε τ΄αγόρι μου
6. Αναβάπτιση – Κουβέντα με ένα λουλούδι
7. Να΄χα το αθάνατο νερό
8. Βασίλεψες αστέρι μου
9. Καρτέρεμα
10.  Μνημόσυνο
11. Στο παραθύρι στεκόσουν
12. Τραβήξανε ψηλά
13. Δένδρο το δένδρο
14. Ξέρουμε
15. Αν η μισή μου καρδιά
16. Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος
17. Αυτοί που περιμένουν
18. Τούτες τις μέρες
19. Το Χρέος
20. Οι Γερόντοι
21. Ο Ντικ
22. Ο χρόνος
23. Ο Ταμένος
24. Τη ρωμιοσύνη μην την κλαις

Μια μουσική πανδαισία που μας έκανε να θυμηθούμε τα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν μετά την κατοχή  έως και την μεταπολίτευση.
 

Και αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στην λαϊκή Ορχήστρα του Πνευματικού Κέντρου, που την αποτελούσαν οι :

Στέφανος Ψαραδάκος – Διαμαντής Καλαφατιάδης – Λευτέρης Ψαραδάκος
Γιάννης Λάρδης – Στέλιος Μυλόβας – Μποτόνης Μποτονάκης
Γεωργία Λάρδη – Ειρήνη Τσιλιγιάννη
Αθηνά Δημητρακοπούλου – Εύα Κυριαζοπούλου

2. Πριν την μουσική βραδυά, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Λουκάς Χριστοδούλου, αναφέρθηκε στο έργο που επιτέλεσε στην Φιλαρμονική του Δήμου, ο Γιάννης Χαλκιαδάκης, αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του Δήμου Ν. Ιωνίας (1966 – 1971) και τον τίμησε με αναμνηστική πλακέτα για την προσφορά του.

Για τον δάσκαλο τους μίλησαν επίσης ο μαέστρος Στέφανος Ψαραδάκος και ο Δημ. Σύμβουλος Ξεν. Κυριακόπουλος, ενώ τον τίμησαν με την παρουσία τους πάνω από 15 μαθητές του. Πριν και μετά την τελετή οι παλιοί μαθητές αναπόλησαν ωραίες στιγμές από τα ανέμελα εκείνα χρόνια, όταν η φιλαρμονική του Δήμου, είχε την έδρα τους σε ένα παραδοσιακό κτίριο, στην θέση που είναι σήμερα το Δημαρχείο Ν. Ιωνίας, όταν η Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως ήταν ακόμα ένα ρέμα, που έφερνε νερό από την Πεντέλη.
 

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
 

Μοιραστείτε
Close Search Window