Ειδήσεις - Ανακοινώσεις|

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                                                                                                                     ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                                  19.06.2013
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Διεύθυνση: Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
Τηλέφωνο:  213 2000403 – 416
Fax: 210 2792500
 

Ξεκίνησαν οι κατασκηνώσεις του Δήμου Νέας Ιωνίας

Η πρώτη αποστολή βρίσκεται από τη Δευτέρα στο Αλεποχώρι


Παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα του Δήμου εξαιτίας των μεγάλων περικοπών της τρικομματικής μνημονιακής κυβέρνησης, η Δημοτική Αρχή, πιστή  στις δεσμεύσεις της ότι δεν θα υποστείλει την κοινωνική της πολιτική, οργάνωσε και φέτος την δημοτική κατασκήνωση με κόστος μόνο 50€.

Από τη Δευτέρα 17.06.2013, διακόσιοι δέκα (210) κατασκηνωτές, είκοσι πέντε (25) ομαδάρχες και έξι (6) κοινοτάρχες μαζί με το απαραίτητο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό βρίσκονται στο καταπράσινο Αλεποχώρι, για δύο (2) εβδομάδες. Θα ακολουθήσουν άλλες δύο (2) περίοδοι για παιδιά και μία (1) για ηλικιωμένους, μέλη των ΚΑΠΗ.

Με την ευκαιρία της έναρξης της κατασκηνωτικής περιόδου, θέλουμε να ενημερώσουμε τους γονείς για τον πρωτοφανή αριθμό των αιτήσεων που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Αυτό οφείλεται στους εξής παράγοντες:

1. Τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία (πλην ελαχίστων) δεν επιδοτούν πια τους ασφαλισμένους τους για άλλες ιδιωτικές κατασκηνώσεις όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια κι έτσι οι γονείς αναγκάστηκαν να στραφούν στον Δήμο.
2. Η δύσκολη οικονομική κατάσταση των περισσότερων οικογενειών και το γεγονός ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν οικογενειακές διακοπές, ανέδειξαν την κατασκήνωση του Δήμου σε μοναδική διέξοδο για γονείς και παιδιά.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι τα παιδιά που δικαιούνται συμμετοχής στην κατασκήνωση (γεννημένα από το 2000 έως το 2004) είναι περίπου 4000. Η κατασκήνωση μπορεί να καλύψει, μαζί με τα στελέχη της (ομαδάρχες – κοινοτάρχες), το πολύ 700 άτομα. Είναι λοιπόν λογικό, η πλειοψηφία των παιδιών να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί από τον Δήμο όσο και αν το επιθυμούμε.

Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε, φέτος, την 3η περίοδο της κατασκήνωσης, να μην πάρουμε μεγαλύτερα παιδιά όπως συνηθίζαμε τα προηγούμενα χρόνια.
Ζητάμε συγγνώμη από τους εκατοντάδες γονείς που ταλαιπωρήθηκαν καθώς και από τα παιδιά που ξέρουμε πως στεναχωρήσαμε. Θα θέλαμε πολύ να μπορούσαμε να ικανοποιήσουμε τα αιτήματα όλων αλλά κάτι τέτοιο, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι αδύνατο.

Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι ο Δήμος της Νέας Ιωνίας (ο μοναδικός στο λεκανοπέδιο, εκτός του Δήμου Αθηναίων, που έχει δική του κατασκήνωση) καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες αλλά ο υπεύθυνος είναι η κυβέρνηση της χώρας και η πολιτική που ακολουθεί. Όσο αυξάνει η ανεργία, όσο μειώνονται οι μισθοί, όσο κόβονται παροχές από τα ταμεία, η κατάσταση θα δυσκολεύει για κάθε οικογένεια, για κάθε παιδί.
Πρέπει ενωμένοι να αντιπαλέψουμε και να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική!

                                                                                                             Με εκτίμηση προς όλους 
  
                                                                                                             Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                                                                                         ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΚΟΤΣΗΣ
 

Μοιραστείτε
Close Search Window