Ειδήσεις - Ανακοινώσεις|

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Νέα Ιωνία 19-5-17
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                       
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                                                                                               .
Διεύθυνση:Αγ.Γεωργίου 40&Αντλιοστασίου
Τηλέφωνο: 213 2000403 – 416
Fax : 210 2792500

                                             Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

     Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας παρέλαβε τη Τρίτη 16/5/17 208 (διακόσια οκτώ) πακέτα τορτελίνια από το κατάστημα My Market της Μεταμόρφωσης.
    Επίσης την Τετάρτη και Πέμπτη 17-18/5/17 έγινε η διανομή κηπευτικών στους δικαιουχους του, τους συλλόγους, τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τα ΚΑΠΗ και τις Εκκλησίες.

 
 

Η Αντ/ρχος Κοινωνικής Πολιτικής
                                                                Λίλιαν Αθυμαρίτου
 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Νέα Ιωνία 21-4-2017
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                       
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                                                                                               .
Διεύθυνση:Αγ.Γεωργίου 40&Αντλιοστασίου
Τηλέφωνο: 213 2000403 – 416
Fax : 210 2792500
                                                       Ανακοίνωση Δημάρχου

    Σήμερα συμπληρώνονται 50 χρόνια από την επιβολή της αμερικανοκίνητης φασιστικής δικτατορίας στη πατρίδα μας, τα ξημερώματα της 21ης Απριλίου 1967.
    Το πραξικόπημα των συνταγματαρχών, η διάλυση της Βουλής, η αναστολή του Συντάγματος, η κατάργηση των Δημοτικών Αρχών – μεταξύ των οποίων του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Ιωνίας – η απαγόρευση δράσης και λειτουργίας των Συνδικάτων και των μαζικών φορέων, είχε σαν στόχο την καταστολή του ογκούμενου δημοκρατικού λαϊκού κινήματος και τη συνέχιση του μετεμφυλιακού κλίματος τρομοκρατίας και χειραγώγησης κάθε αιτήματος για δημοκρατία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική πρόοδο προς όφελος του λαού.
    Οι συλλήψεις, οι βασανισμοί, οι φυλακίσεις και οι εξορίες, αποτελούσαν καθημερινό φαινόμενο για χιλιάδες δημοκράτες αγωνιστές που από τη πρώτη στιγμή οργάνωσαν την αντίσταση και πάλευαν για την ανατροπή της χούντας.
Μεγάλο κεφάλαιο στον αντιδικτατορικό αγώνα η δράση της νεολαίας και ιδιαίτερα των φοιτητών, με αποκορύφωμα την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

    Το σκοτάδι της δικτατορίας διήρκεσε 7 χρόνια, αφού πρώτα ολοκλήρωσε το προδοτικό ξενοκίνητο σχέδιο της με το πραξικόπημα στη Κύπρο, το οποίο υπήρξε άλλοθι για την τούρκικη εισβολή και τον διαμελισμό του νησιού.

    Σήμερα, 50 χρόνια μετά, η ιδεολογία του φασισμού που εκφράζεται με την ξενοφοβία, το ρατσισμό, τον εθνικισμό, σηκώνει κεφάλι στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Τα οικονομικά συμφέροντα προσπαθούν να επιβάλλουν –ιδιαίτερα στη χώρα μας- οικονομική δικτατορία μέσω του δημόσιου χρέους και των μνημονίων.

Χρέος όλων μας είναι η συνέχιση του αγώνα για πραγματική λαϊκή κυριαρχία και αποτροπή κάθε προσπάθειας αναβίωσης των φαντασμάτων του φασισμού και της ξενοκρατίας.

                                                                  
   Ο Δήμαρχος

                                                                 Ηρακλής Γκότσης


                                                                                                   
  Ζήσαμε στιγμές εθνικής ανάτασης στον Δήμο Νέας Ιωνίας

Της Ζήνας Λυσάνδρου Παναγίδη

Δημάρχου Λευκονοίκου

 

Από τις 24 μέχρι τις 26 Μαρτίου 2017 βρεθήκαμε καλεσμένοι του Δήμου Νέας Ιωνίας με τον οποίο είμαστε αδελφοποιημένοι, για να συμμετάσχουμε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Ήταν μια όμορφη λαμπερή μέρα, αντάξια της μεγάλης και φωτεινής επετείου του έθνους μας. Πρώτα ξεκίνησε η δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Αρχιμανδρίτη Επιφάνιο Αρβανίτη, και ύστερα έγινε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Μάνας στη Νέα Ιωνία. 

Πριν από την παρέλαση, ο φίλος Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης εξήρε τη σημασία της εθνικής επετείου για τον Ελληνισμό, ιδιαιτέρως στις δυσμενείς συνθήκες που βιώνει σήμερα. Η παρέλαση άρχισε με την μπάντα του Δήμου που μού έφερε γλυκές θύμησες από τα όμορφα χρόνια του Λευκονοίκου μας, τότε που μικρά παιδάκια πεταγόμασταν αγουροξυπνημένα στις 5 το πρωί, για να δούμε έξω από το παράθυρό μας τα παιδιά της μπάντας του Γυμνασίου μας που γυρνούσαν τις κεντρικές οδούς της κωμόπολής μας για το Εωθινό. Κι ύστερα, ήρθε η δική μας σειρά να συμμετέχουμε σε αυτή την υπέροχη συνήθεια που έφεραν στο Λευκόνοικο οι καθηγητές που είχαμε στο Γυμνάσιό μας από την Ελλάδα, τη δεκαετία του 1940.

Από τότε, κάθε φορά που ακούω την μπάντα να παιανίζει, σκιρτά η καρδιά μου και πάλλεται από εθνική περηφάνια. Με γυρνά πίσω, όταν μικρούλα παρακολουθούσα τον γείτονά μας τον Τρύφωνα που κρατούσε την γκραν κάσα, και στα μάτια μου έπαιρνε διαστάσεις ημίθεου γίγαντα. Κι ύστερα, στα 1972-73, όταν σημαιοφόρος του Γυμνασίου μας, κρατώντας με περισσό καμάρι την ελληνική σημαία μας, διασχίζαμε μαζί με τους φίλους και τις φίλες μου του αγήματος τους δρόμους του Λευκονοίκου και συντονίζαμε το βήμα μας με τους ήχους της μπάντας.

Κι όταν η μπάντα του Δήμου Νέας Ιωνίας κατέληξε κοντά μας και πήρε τη θέση της στην άκρη της πλατείας, ο εξαίρετος εκφωνητής του Δήμου με στεντόρεια φωνή ανήγγειλε ότι την παρέλαση ανοίγουν τρία παιδιά από τον κατεχόμενο Δήμο Λευκονοίκου. Δυο αγόρια και ένα κορίτσι. Ο Γιάννης Σαπαρίλλας και ο Μιχάλης Ιωάννου, εκ μητρογονίας, και η Μαρία Ζαννέτου, από πατέρα από την κωμόπολή μας. Τρία νέα παιδιά που παρήλαυναν με περηφάνια, φορώντας τις παραδοσιακές στολές του νησιού μας, και εκπροσωπώντας την ιστορική κωμόπολή μας σε έναν Δήμο της Αθήνας κατεξοχήν προσφυγικό, από τη γη της Ιωνίας.

Τι συγκίνηση ήταν αυτή! Πώς άρχισαν να κυλάνε τα δάκρυα λυτρωτικά! Δάκρυα για τα παιδιά μας που συνεχίζουν την παράδοσή μας. Δάκρυα, γιατί χάσαμε ό,τι πολυτιμότερο είχαμε στη ζωή μας, τη γενέθλια γη μας, και γυρνάμε ανέστιοι και πλάνητες στις γειτονιές του κόσμου! Μεγάλος ο καημός του ξεριζωμένου, του πρόσφυγα, που κατάντησε πραμάτεια για την εξυπηρέτηση ανόσιων συμφερόντων. 

Δάκρυα, γιατί έχουμε στη γη της Αττικής Έλληνες αδελφούς που μας καταλαβαίνουν καλύτερα από όλους, αφού κι αυτοί είναι απόγονοι προσφύγων και μεγάλωσαν με τις μνήμες και τις διηγήσεις για τη Μικρασία. Έχουμε εδώ, στη μητρόπολη του Ελληνισμού, στο «κλεινόν άστυ», στο «Άστυ της Παλλάδος», ανθρώπους που μας αγαπάνε, μας ανοίγουν τη ζεστή αγκαλιά τους και μας χαρίζουν το πιο πλατύ χαμόγελο της καλοσύνης, της ευγένειας και της αρχοντιάς της ψυχής τους.  

Η συναισθηματική φόρτιση συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης στο άκουσμα όλων των σχολείων του Δήμου και της ιστορίας τους, που είναι παράλληλη με το ρίζωμα των μικρασιατών στη φιλόξενη γη της Αττικής.

Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς  μας τον φίλο Δήμαρχο Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλή Γκότση, τη γλυκύτατη σύζυγό του, όπως και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που με την αγάπη, τη φιλοξενία και την καλοσύνη τους έκαναν την παραμονή μας στον αδελφό Δήμο Νέας Ιωνίας μια ξεχωριστή εμπειρία. Τους ευγνωμονούμε γι’ αυτή την ευκαιρία που έδωσαν σε μας και τα παιδιά μας να είμαστε μαζί τους μια τέτοια ξεχωριστή μέρα για όλο τον Ελληνισμό, απανταχού της γης.



 


 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,
ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
—-
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. & Δ.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ
5ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
Ταχ. Δ/νση        : Εμμανουήλ Παππά  6  &  Φιλελλήνων
Τ.Κ. – Πόλη     :142 34  Ν. Ιωνία 
Email        : mail@5lyk-n-ionias.att.sch.gr
Τηλέφωνο        : 210 2758767, 2102719438
FAX            : 210 2758767   

Νέα Ιωνία, 28 /3 / 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το 5ο Λύκειο Νέας Ιωνίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «Dispute, Discuss, Develop» από τις 20 έως τις 24 Μαρτίου του 2017 ταξίδεψε στην πόλη Szeged της Ουγγαρίας προκειμένου να συμμετάσχει σε αγώνες επιχειρηματολογίας στο WaldorfÁltalánosIskolaésGimnázium. Στους αγώνες συμμετείχαν επίσης ομάδες από σχολεία της Λετονίας και της Ισπανίας.

Οι Έλληνες μαθητές διαγωνίστηκαν στο εξής θέμα : «Η ψήφος πρέπει να είναι υποχρεωτική σε κάθε εκλογική διαδικασία» και κατέκτησαν την πρώτη θέση, κερδίζοντας τις εντυπώσεις με την επιχειρηματολογία τους, την τεκμηρίωση των λεγομένων τους και την άριστη χρήση της αγγλικής γλώσσας.
Την ελληνική ομάδα αποτελούσαν οι μαθητές:
1.    Σάββας Κωτσάκης, Α’ Λυκείου
2.    Χριστίνα Λιασκώνη, Β’ Λυκείου
3.    Ευφροσύνη Μαλάκη, Β’ Λυκείου
4.    Γεωργία Μερκουριάδη, Β’ Λυκείου
5.    Ειρήνη Μπάκου, Β’ Λυκείου
6.    Ελένη Ζλάτοβ, Β’ Λυκείου

Από την ελληνική ομάδα η μαθήτρια Χριστίνα Λιασκώνη βραβεύτηκε ως καλύτερη ομιλήτρια. 
Με αυτή τη συμμετοχή ολοκληρώθηκε το διετές πρόγραμμα Erasmus+που συμμετείχε το σχολείο μας, στο πλαίσιο του οποίου οι μαθητές μας αποκόμισαν μοναδικές εμπειρίες και διακρίσεις.

Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας συγχαίρει θερμά  τους μαθητές του 5ου Λυκείου για την επίδοσή τους.

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ – ΦΙΛΟΘΕΗΣ – ΨΥΧΙΚΟΥ.

Tην Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, Αντιπροσωπεία του Δικτύου Αλληλεγγύης Ενεργών Πολιτών Νέου Ψυχικού – Φιλοθέης – Ψυχικού, παρέδωσε τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Νέας Ιωνίας, παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κας Λίλιαν Αθυμαρίτου, του Συντονιστή του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Δημήτρη Κυριόγλου, του Προϊσταμένου του Τμήματος Προαγωγής Υγείας κ. Μιχάλη Σουρμελή και πολλών εθελοντών.
Το Δίκτυο Αλληλεγγύης των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ εκπροσωπήθηκε από την Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Νάντια Σουμπασάκη και τα μέλη Αυλωνίτη Σπύρο, Κωστούλα Γιώργο, Λιόγα Πόπη, Παπαναστασίου Γιάννη, Παυλοπούλου Ρούλα Σαβρανάκη Γιώργο.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ανταλλάχθηκαν ιδέες, απόψεις και προτάσεις πάνω σε θέματα που αφορούν σε δράσεις αλληλεγγύης, αλληλοϋποστήριξης και δραστηριοποίησης των πολιτών.
Ευχαριστούμε θερμά το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ενεργών Πολιτών Νέου Ψυχικού – Φιλοθέης – Ψυχικού για την προσφορά του.

Η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής
Λίλιαν Αθυμαρίτου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017  το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Νέας Ιωνίας προσέφερε τρόφιμα σε αντιπροσωπεία του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, με επικεφαλής τον πατέρα Δανιήλ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή των συσσιτίων που διανέμει σε απόρους η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.
 
Το κοινωνικό παντοπωλείο επίσης παρέλαβε 20 τόνους μήλα, τα οποία θα διανείμει στους δικαιούχους του, στα σχολεία, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα ΚΑΠΗ, στο γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως, στους ιερούς ναούς του Δήμου μας κ.α.
 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 18  Μαρτίου 2017,
οι εθελοντές του Δήμου μας απόλαυσαν την θεατρική παράσταση  «Μαλλιά κουβάρια», στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου «Γιάννης Δομνάκης».
Μετά το τέλος της παράστασης, στην οποία ήταν παρόντες η Αντιδήμαρχος κοινωνικής προστασίας κ. Λίλιαν Αθυμαρίτου και ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Δημήτρης Κυριόγλου ακολούθησε κέρασμα στο φουαγιέ του θεάτρου.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ-ΦΟΡΕΩΝ-ΔΗΜΟΤΩΝ
                ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

                            ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

     Η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων-Φορέων-Δημοτών, ευχαριστεί όλους όσους στήριξαν έμπρακτα, για μια ακόμη φορά, την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει, από τον Δεκέμβριο του 2011 μέχρι και σήμερα, για την αλληλεγγύη & διαβίωση των παιδιών της Στέγης Ανηλίκων της πόλης μας, είτε προσφέροντας προϊόντα είτε χρήματα.

                   ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΥΓΕΙΑ & ΕΥΤΥΧΙΑ σε όλους σας.

            ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ           
           ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΌΤΕΡΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ
 

Με εκτίμηση,
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛOΓΩΝ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
 


  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ ΑΓΟΡΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΒAZAAR «ΣΤΕΓΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ»

1) Αρ. Λαχνού 2643            Κινητό τηλέφωνο

2)  >>     >>      1061            Σύστημα Σιδερώματος

3)  >>     >>        180           4ήμερο ταξίδι στα Μετέωρα

4)  >>     >>      2154           Επανάληψη της 3ης προσφοράς

5)  >>     >>      2353           Σετ ριχτάρια  τριών τεμαχίων

6)  >>     >>          24           Πλήρες γεύμα τεσσάρων ατόμων, «Στέκι του Νίκου»»
                                            Οδ.Υγείας 8, τηλ. 210-2779258

7)  >>     >>        918           Επανάληψη της 6ης προσφοράς

 8) >>     >>      1883           Γυναικείο Χτένισμα & Μανικιούρ ή Ανδρικό κούρεμα
                                               Σαφραμπόλεως 48, τηλ.210-2718479

 9) >>     >>      3360           Επανάληψη της 8ης προσφοράς

 10)>>     >>      1558                    >>        >>        >>

 11)>>     >>      1723           Πίνακας με κέντημα

                                                                                       Η Επιτροπή
 


       
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου                Νέα Ιωνία, 15.12.2016
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000434, 457
Fax. 210 2792500
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr
Website: www.neaionia.gr

               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δημαρχείου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας»

 
    Τη Δευτέρα 12.12.2016, σε ζεστό και χαρούμενο περιβάλλον, οι μαθητές της ΣΤ’ Τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο που βρίσκεται στο χώρο του Δημαρχείου.
   
        Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, οι Αντιδήμαρχοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και το προσωπικό του Δημαρχείου, υποδέχθηκαν με ζεστασιά τους μικρούς μαθητές, προσφέροντάς τους μελομακάρονα, χυμούς και διάφορες γλυκές λιχουδιές.
Τα παιδιά συνοδευόμενα από την υποδιευθύντρια, τη δασκάλα των  εικαστικών του σχολείου και τις δασκάλες της τάξης τους, με χαρά και ζωντάνια στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα  στολίδια που είχαν κατασκευάσει, τραγούδησαν γνωστές μελωδίες των Χριστουγέννων και με πρόσωπα χαμογελαστά αντάλλαξαν ευχές.

    Επίσης την Παρασκευή 9.12.2016, οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, βρέθηκαν στο κτίριο της Δημοτικής βιβλιοθήκης για να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο με δικές τους χειροποίητες κατασκευές. Ο Δήμαρχος και το προσωπικό του Ο.Π.Α.Ν. τους υποδέχθηκαν με ζεστασιά προσφέροντάς τους μελομακάρονα, χυμούς και διάφορες γλυκές λιχουδιές  και τους ευχήθηκαν καλές γιορτές.


 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Νέα Ιωνία 30-11-2016
                                                                                          
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                       
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                                                              .
Διεύθυνση:Αγ.Γεωργίου 40&Αντλιοστασίου
Τηλέφωνο: 213 2000403 – 416
Fax : 210 2792500

          Κύριε Μαγκαναδέλη,

 Η  κριτική απέναντι στη Δημοτική Αρχή είναι καλοδεχούμενη για μας, γιατί εκτός των άλλων, μας βοηθάει να διορθώνουμε τη δουλειά μας.
 Τέτοια κριτική όμως, δεν φαίνεται από το άρθρο σας. Ενδεχομένως να υπάρχουν πολλοί λόγοι οι οποίοι μπορούν να εξηγήσουν μια τέτοια τακτική και όχι μόνο η δημοσιογραφική υποχρέωση.

 Κατ΄αρχήν να ξεκαθαρίσουμε κάποια ζητήματα.

 Υπάρχουν δημότες που έχουν προσφέρει μελέτες και προτάσεις για διάφορες δράσεις του Δήμου. Η συγκεκριμένη μελέτη που εκπονήθηκε για το Δήμο, και στην οποία αναφέρεστε στο άρθρο σας, πιστεύω ότι είναι ένα μεγάλο πρόγραμμα ανάπτυξης του εμπορικού κέντρου και δεν θα μπορούσε να γίνει, παρά μόνο από ειδικούς επιστήμονες.

    Η μελέτη παρουσιάστηκε, και κατά τη παρουσίαση έγιναν παρατηρήσεις και ερωτήσεις, που οι περισσότερες από αυτές απαντήθηκαν, και για τις υπόλοιπες υπήρξε υπόσχεση ότι θα παρθούν υπόψη και θα υλοποιηθούν στις προτάσεις .

 Η υλοποίηση της μελέτης  δεν έχει ξεκινήσει ακόμη γιατί ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα, λόγω έλλειψης προσωπικού.

 Βασικά όμως, εκείνο που μου κάνει εντύπωση, είναι το γεγονός ότι σκόπιμα αποσιωπάτε τις δράσεις και ενέργειες του Δήμου για την προστασία και την ανάπτυξη του Εμπορίου στο Δήμο.

 Αλλά ας μπούμε στην ουσία:
   Τι έχει κάνει ο Δήμος για να προστατέψει και να  ενισχύσει τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας:

 Πρώτον:
 Η κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ 360 θέσεων και η διαμόρφωση της πλατείας υπέργεια, εμβαδού 5.50 στρεμμάτων στο Ο.Τ. 150.
 Σε ένα από τα επόμενα Δημοτικά Συμβούλια θα υπογραφεί η Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής (προϋπολογισμός έργου 10,5 εκατομ.), μαζί με τη διαμόρφωση της πλατείας.
 
 Δεύτερον:
 Οι Δημοτικές Αρχές της Νέας Ιωνίας και του Γαλατσίου μαζί με τους δημότες μας, μετά από κινητοποιήσεις, παραστάσεις, διαμαρτυρίες, κοινά Δημοτικά Συμβούλια, αποτρέψαμε τη δημιουργία ενός νέου “MALL” στο Ολυμπιακό ακίνητο στη Λεωφ. Βείκου και όχι μόνο. Τελικά παραχωρήθηκε το ακίνητο για χρήση από τους Αθλητικούς Συλλόγους των Δήμων μας.

 Τρίτον:
 Αποτρέψαμε μέχρι τώρα την ανοικοδόμηση του οικοπέδου απέναντι από τον ηλεκτρικό σταθμό του Περισσού, τόσο από την ΠΑΣΕΓΕΣ, όσο και από τη Τράπεζα Πειραιώς, για τη δημιουργία Εμπορικού Κέντρου, χαρακτηρίζοντάς τον ως Κοινόχρηστο χώρο.

 Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλες καθημερινές δράσεις που βοηθάνε τον εμπορικό κόσμο της πόλης, αλλά δεν είναι του παρόντος.

 Αλλά ας ξαναγυρίσουμε στη μελέτη:
 – Η μελέτη παρουσιάστηκε και ήσασταν παρών, και κατά γενική ομολογία ικανοποίησε.
 – Τους μελετητές τους γνωρίσατε και τους ακούσατε.
 – Η μελέτη εμπλουτίστηκε με τις παρατηρήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της παρουσίας.
 – Δεν αναφέρετε ποιοι είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι, αν όχι οι σχετικοί επιστήμονες, και ποιο θα ήταν το λογικό κόστος.

 Το ποιος δουλεύει ποιόν και μάλιστα απροκάλυπτα, το γνωρίζουμε καλά.. Άλλωστε είναι μικρός ο τόπος μας και γνωριζόμαστε όλοι.

 Μια κριτική αντικειμενική και σωστή προς τη Δημοτική Αρχή, θα ήταν το γιατί καθυστερεί την υλοποίηση των προτάσεων. Όσο για την ουσία της μελέτης, θεωρώ ότι δεν έχετε την επιστημονική γνώση για να την κρίνετε.
Όσον αφορά την υποχρέωση σας που απορρέει από τη δημοσιογραφική σας ιδιότητα αλλά και από το δικαίωμα σας να τοποθετείσθε ως δημότης στα τοπικά ζητήματα, δεν έχω δει άλλες παρατηρήσεις και κριτικές τοποθετήσεις  στις δράσεις του Δήμου, είτε θετικές είτε αρνητικές.
 Να υποθέσω ότι τα υπόλοιπα βαίνουν καλώς για σας και γι αυτό σας ευχαριστώ, που στα 6 χρόνια δράσης της Δημοτικής Αρχής,  βρήκατε μόνο δύο-τρία συγκεκριμένα ζητήματα να στηλιτεύσετε.

                                                         Ο Δήμαρχος
                                                     Ηρακλής Γκότσης
 


ΘΕΣΗ
Ερευνητική Ομάδα                                                                                   21 Νοε. 16

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να λάβουμε θέση ως προς το άρθρο του κου Βασίλη Μαγκαναδέλη το οποίο παρουσιάστηκε στον ιστότοπο ionianet.gr με ημερομηνία (21/11/16) με εξωτερικό σύνδεσμο τον

Μοιραστείτε
Close Search Window