Εκδηλώσεις άλλων φορέων του Δήμου|

                                                                          

σε συνεργασία με τον
 Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών «ΟΚΑΝΑ»

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
 ¨΄ ΊΡΙΔΑ ¨  ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Πριγκηποννήσων 4, Νέα Ιωνία, 142 31
Τηλ: 210 2715660, 210 2715379, 210 2798380.
Φαξ: 210 2715855
E-mail: kpirida@yahoo.gr

 
 To Kέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  «ΊΡΙΔΑ», σε συνεργασία με τον Ο.ΚΑ.ΝΑ , για τη νέα περίοδο σχεδίασε και υλοποίησε τις ακόλουθες δράσεις.

ΓΟΝΕΙΣ :  2 Ομάδες Γονέων, τρίμηνης διάρκειας, με θέμα « Επικοινωνία στην Οικογένεια». Επίσης, κατόπιν αιτημάτων συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες σε γονείς στο 3ο, 19ο και 22ο Νηπιαγωγείο καθώς και στο 3ο και 8ο Δημοτικό. Τα θέματα των ομιλιών αφορούσαν στην οριοθέτηση των παιδιών, το σχολικό εκφοβισμό, και την περίοδο της εφηβείας των παιδιών.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ :  Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Β’ Βαθμίδας στο υλικό «Συζητήσεις Εφήβων : Ψυχική Υγεία και Διαπροσωπικές Σχέσεις». Ακολούθησε Ομάδα Εποπτείας Εκπαιδευτικών Β’ Βαθμίδας με στόχο την ενίσχυση στον επαγγελματικό τους ρόλο.

ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ : Παρεμβάσεις στο 1ο και 5ο Γυμνάσιο με θέμα  « Εφηβεία – Εξαρτήσεις – Ο ρόλος των Φίλων».  Παρέμβαση  στο 6ο Γυμνάσιο  Νέου Ηρακλείου  με θέμα « Εξαρτήσεις : Ενισχύοντας την Προστασία μας».
Επίσης, στο πλαίσιο προγράμματος για το Σχολικό Εκφοβισμό, υλοποιήθηκε διήμερη παρέμβαση στους μαθητές του 2ου Γυμνασίου με θέμα « Κατανοώ- Εκφράζω την Ουσία- Αντιμετωπίζοντας τη Βία- Σχολικός Εκφοβισμός».

ΕΦΗΒΟΙ : Σε εξέλιξη από το καλοκαίρι του 2014 βρίσκεται η Ομάδα Εφήβων με στόχο την ανάπτυξη ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων , ενημέρωση γύρω από θέματα της εφηβείας.

ΠΑΙΔΙΑ :  Πραγματοποιήθηκαν δυο διήμερα παιδιών Δημοτικού με στόχο την αναγνώριση δεξιοτήτων και ικανοτήτων που συμβάλουν στους σημαντικούς τους στόχους  και στον τρόπο που σχετιζόμαστε με τους σημαντικούς άλλους.

ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ :  Σε συνεργασία με τη Φιλοζωική  Ένωση Νέας Ιωνίας έγινε ομιλία για τη σημασία της συναναστροφής των παιδιών με τα ζώα. Επίσης, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας με το Α.Τ.Ε.Ι Κοινωνικής Εργασίας Αθήνας πραγματοποιήθηκε ενημέρωση ομάδας φοιτητών για τις δράσεις του Κέντρου και το ρόλο του Κοινωνικού Λειτουργού.

ΑΤΟΜΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ :  Στο πλαίσιο στήριξης αιτημάτων βοηθείας πραγματοποιούνται στο Κέντρο σε συστηματική βάση ατομικές συναντήσεις για θέματα σχέσεων, διαχείρισης δυσκολιών, προσωπικής ανάπτυξης.

Το προσεχές διάστημα το Κέντρο Πρόληψης σχεδιάζει τη συνέχεια των δράσεων του στους παραπάνω πληθυσμούς με έμφαση τις παρεμβάσεις στα Γυμνάσια στο πλαίσιο του θεσμού της Θεματικής Εβδομάδας του Υπουργείου Παιδείας.
Για περισσότερες πληροφορίες/ διευκρινήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα του Κέντρου 2102715660 και 2102715379. Οι υπηρεσίες μας παρέχονται δωρεάν.

Βλασσάς Παναγιώτης

Πρόεδρος Δ.Σ. «ΊΡΙΔΑ»
Δημοτικός Σύμβουλος
Εκπρόσωπος Δήμου Νέας Ιωνίας

Μοιραστείτε
Close Search Window