Εκδηλώσεις – Φωτογραφίες - Δραστηριότητες|

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΗΝΩΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

.Αγαπητά μέλη φίλες και φίλοι του Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ της Ε.Α.Ε

Το Παράρτημα μας θα συνεχίσει  και τούς  μήνες  ΝΟΕΜΒΡΙΟ και ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ  τις καθιερωμένες εβδομαδιαίες  δράσεις του και σας προτρέπει να κλείσετε τα  ραντεβού σας για να κάνετε όλες τις προληπτικές εξετάσεις προκειμένου να διαφυλάξετε το μέγιστο αγαθό της σωματικής και ψυχικής σας υγείας. Όπως πάντα εξαιρετικοί επιστήμονες εθελοντές μας, γιατροί, ψυχολόγοι διατροφολόγος,  και εθελοντές Γραμματειακής και οργανωτικής υποστήριξης  είναι δίπλα μας.
 
Δέχονται  με ραντεβού.
•  ΤEST PAP:
α) Εξαρχάκος Ανάργυρος Ιατρός Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, δέχεται ημέρα Τετάρτη και ώρα 9.30 π.μ.
β)Μπακαλιάνου Αικατερίνη Διευθυντής Ε.Σ.Υ Μαιευτήρας -Γυναικολόγος Διδάκτωρ  Πανεπιστημίου Αθηνών δέχεται ημέρα Τετάρτη και ώρα 13.00 μμ-16.00μμ

 -Πόπη Μάλφα Μαία, δέχεται Πέμπτη και ώρα 17.00 μ.μ.κατόπιν ραντεβού
 
  ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ  για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος

α. Γεωργοπούλου Αικατερίνη Ιατρός Δερματολόγος –  Αφροδισιολόγος, δέχεται ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ.
β. Μανιατοπούλου Ελένη Ιατρός Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, δέχεται ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.30 π.μ

ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΣΤΟΥ
 -Πανταζόπουλος Νικόλαος Ιατρός ειδικός Παθολόγος, δέχεται ημέρα Παρασκευή και ώρα 15.30 μ.μ κατόπιν ραντεβού .
. -Διατροφολόγος – Διαιτολόγος δέχεται κατόπιν ραντεβού η ακριβής ημέρα και ώρα θα ανακοινωθεί σε επόμενο χρόνο
 
ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ:
α) Καραματσούκη Μαριλένα – Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, δέχεται σε συνεδρίες για ψυχολογική υποστήριξη ογκολογικούς ασθενείς ή μέλη της οικογένειάς τους ημέρα Παρασκευή και ώρα 12.00 π.μ – 3.00 μ.μ.

β) Βενιού Εφη σύμβουλος ψυχικής υγείας, δέχεται Δευτέρα 12 π.μ.- 2.00 μ.μ. ογκολογικούς ασθενείς ή μέλη της οικογενειάς τους
Ξεκινούν  τα μαθήματα της θεραπευτικής χοροκινητικής αγωγής με την κυρία ΕΥΗ ΚΟΥΤΛΗ . Τα  μαθήματα θα γίνονται μία φορά την εβδομάδα το απόγευμα 6-8μμ
Οσες κυρίες ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν με τα γραφεία μας και στη συνέχεια με την κυρία ΚΟΥΤΛΗ  για τα περαιτέρω . .

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
 Κουζανίδης Νικόλαος Ιατρός Χειρουργός  – Εντατικολόγος. Εκτίμηση και καθαρισμός κατακλίσεων άτονων ελκών και εγκαυμάτων. Επίσης παρέχονται δωρεάν συμπληρωματικές άλλες παρεμβάσεις (π.χ διεντερικής σίτισης, γαστροστομίες, τραχειοτομίες και οποιαδήποτε άλλη χειρουργική χειρουργική συμβουλή με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των καρκινοπαθών κατόπιν προκαθορισμένου ραντεβού, προ τουλάχιστον 3 ημερών

Παρέχεται ΕΝΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ  από εθελόντριες Νοσηλεύτριες του Παραρτήματος μας σε ογκολογικούς ασθενείς (κατόπιν οδηγιών του θεράποντος ιατρού) τους.
 
Συνεχίζουμε την συλλογή φαρμάκων και υγειονομικού υλικού στα γραφεία μας για τις ανάγκες κοινωνικών δομών τις οποίες στηρίζει το Παράρτημά μας και ήδη με την συνδρομή σας παραδώσαμε και θα παραδώσουμε  ικανό αριθμό φαρμάκων και υγιειονομικού υλικού  στην «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» μέσω της ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ και στα κοινωνικά φαρμακεία των Δήμων χωρικής μας αρμοδιότητας .
 
ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ:
Έκδοση κάρτας μέλους. Εκδίδεται για τα μέλη με την εγγραφή τους ή την ανανέωση της συνδρομής τους, που παρέχει την δυνατότητα της παροχής δωρεάν εξετάσεων και άλλων προληπτικών εξετάσεων, με σημαντική έκπτωση, που πραγματοποιούνται σε Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα συμβεβλημένα με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.
 Παρακαλούνται τα μέλη που εχει ήδη λήξει η κάρτα τους να μας ενημερώσουν για την ανανέωσή της .
 
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΑΤΡΕIΟΥ ΠΟΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΗΓΟΡΙΚHΣ ΦΡΟΝΤIΔΑΣ:
Ιατρός κυρία Κωνσταντάκη Φωτεινή Αναισθησιολόγος  –  Αλγολόγος. Δέχεται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού ημέρας και ώρας όσους αντιμετωπίζουν χρόνιο πόνο, προκειμένου να τους ενημερώνει τους συμβουλεύει και τους κατευθύνει σε όποια δομή ΠΕΔΥ – ΕΣΥ υπάρχει δυνατότητα καλύτερης αντιμετώπισης τους.
 
 ΔΡΑΣΕΙΣ:

Προγραμματίζουμε ενημερωτικές ομιλίες στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Δήμων αρμοδιότητας μας αναμένοντας την σχετική άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο.
 Εθελοντές ΙΑΤΡΟΙ και ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ θα μιλήσουν για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και την πρόληψη του ιού του HPV την διατροφή και άλλα θέματα  στα πλαίσια μίας ευρύτερης και γενικής πανελλαδικής δράσης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.
ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν.Ι.Φ.Η.Μ.ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.
ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΕΓΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ  ΤΗΝ  ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν.ΙΦ.Η.Μ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΑΜΕ ΣΤΟ Γ.Ν ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ <ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ> ΔΙΟΤΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ  ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.
 ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ <ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ>  Η ΑΛΛΟΥ ΟΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν.ΙΦ.Η.Μ. ΤΗΣ Ε.Α.Ε 
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ:
Συνεχίζουμε τις επαφές και συσκέψεις με τούς Δήμους, στούς οποίους διευρύνθηκε το Παράρτημα μας  Aπό κοινού σχεδιάζουμε με τους θεσμικούς Αντιδημάρχους και τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Πολιτικής των αντίστοιχων Δήμων  τις ενημερωτικές ομιλίες και δράσεις που θα  πραγματοποιηθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα ,
Διατέθηκε  και διατίθεται ενημερωτικό έντυπο υλικό για τους κατοίκους των  Δήμων , οι οποίοι επίσης  θα ενημερώνονται από τον αρμόδιο  Δήμο και τον τοπικό τύπο, για το τρέχον μηνιαίο πρόγραμμα εξετάσεων και δράσεων μας.
 
 ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

Το Ενιαίο Παράρτημα ΝΙ.Φ.Η.Μ βρίσκεται σε συνεργασία με τους Συλλόγους και δομές καρκινοπαθών φίλων ιατρών ΚΕΦΙ. ΝΟΣΗΛΕΙΑ ι ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ και ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ     παρευρίσκεται στις εκδηλώσεις τους και συνεργάζεται για την καλύτερη ενημέρωση και πρόληψη των πολιτών σε θέματα δημόσιας υγείας , ψυχολογικής υποστήριξης, φαρμακευτικής και κάθε άλλης  μορφής συμπαράστασης ,αλληλεγγύης και δωρεάν παροχής ιατρικών εξετάσεων .
.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ

 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΊΟΥ ΣΤΟ 19ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ   ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ ..
Το τριήμερο 3-5 Νοεμβρίου   μέλη του Δ.Σ του Παραρτήματος μας μετείχαμε στο συνέδριο  που διεξήχθει στο Ιδρυμα ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ ενώ το μέλος του Δ.Σ  μας κυρία Μοσχούλα Μπέστα μετείχε τις ιδιες ημερομηνίες στο Πανευρωπαικό Συνέδριο Γυναικολογικής Ογκολογίας που διεξήχθει στην Βιέννη
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ
1)Σε συνεργασία με την ΔΗΜΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και  εξαιρετικούς επιστήμονες  Επιστημονική Ιατρική Ημερίδα στις 15 Νοεμβρίου Ημέρα Τετάρτη και ώρα 6 μμ.με θέμα ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ -ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ -ΘΕΡΑΠΕΙΑ .
2)Στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας σε συνδιοργάνωση με τον ΟΠΑΝ  ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ προγραμματίζεται για τις 9 Δεκεμβρίου εξαιρετική Επιστημονική Εσπερίδα με θέμα  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ .
Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η  Ιωάννα Μάστορα , Διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Master στην Εκπαίδευση (M.Ed) από το Πανεπιστήμιο Manchester Victorian University και πτυχίο από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στις Αθλητικές επιστήμες.
Η εσπερίδα τελεί υπό την Αιγίδα του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ και της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Αναλυτικό πρόγραμμα της Εσπερίδας θα ανακοινωθεί σύντομα στην σελίδα μας στο f/b και στον τοπικό τύπο 
ΠΡΟΣΟΧΗ:
ΠΟΛΙΤΙΣΤΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
 
Μέλη και φίλοι του Παραρτήματος μας παρακολουθήσαμε στο θέατρο ΠΑΛΛΑΣ την πολύ επιτυχημένη παράσταση ΜΑΝΤΑΜ -ΣΟΥΣΟΥ το διαχρονικό έργο του ΔΗΜΗΤΡΗ ΨΑΘΑ .
Προγραμματίζεται για τα μέλη μας που ασχολούνται με τα εικαστικά και σεσυνδιοργάνωση με άλλη δομή εικαστικών τεχνών του Δήμου Μεταμόρφωσης   BAZAAR στον Δήμο Μεταμόρφωσης από 1-και 3 Δεκεμβρίου. .
Παρακαλείσθε για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής  μέχρι και τις 25 Νοεμβρίου 
Όλα τα ραντεβού για όλες τις ειδικότητες ιατρών – ψυχολόγων διατροφολόγου συμβουλευτικού σταθμού ιατρείου πόνου και θεραπευτικής χορο – κινητικής αγωγής θα πραγματοποιούνται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την γραμματεία του πουαραρτήματός μας. Κατά τη προσέλευση θα τηρείται σειρά προτεραιότητας καθώς και για την δυνατότητα συμμετοχής σας.
 
Επιπλέον παρακαλούμε στην περίπτωση κατά την οποίαν θα υπάρξει οποιαδήποτε ακύρωση εκ μέρους σας να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με τα γραφεία μας για την εξυπηρέτηση άλλων συμπολιτών μας.
 Όλες οι ανωτέρω δράσεις προληπτικών εξετάσεων, ψυχολογικής υποστήριξης διατροφικής παρακολούθησης, μαθήματα θεραπευτικής χοροκινητικής αγωγής, παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και απευθύνονται κατά προτεραιότητα στα μέλη μας, στους άπορους, ανασφάλιστους και οικονομικά ασθενείς κατοίκους της Νέας Ιωνίας και των Δήμων Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης, Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού.
 
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2130337798 από τις 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.ώρες λειτουργίας των γραφείων μας
 
από την Γραμματεία του ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν.Ι.Φ.Η.Μ ΤΗΣ Ε.Α.

Μοιραστείτε
Close Search Window