Ειδήσεις - Τύπος|

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
Γρηγορίου Ε΄ 24 – 142 31 Ν. Ιωνία – Τηλ. 210 27 16 605

Ν. Ιωνία,  16 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη των μαθητών ζωγραφικής στο νέο Μουσείο Μπενάκη
στην οδό Πειραιώς  από 8/03/2010 έως 13/03/2010.

Από την Δευτέρα 8 Μαρτίου έως και το Σάββατο 13 Μαρτίου 2010, οι Μαθητές των τμημάτων Ζωγραφικής του Πνευματικού Κέντρου  Δήμου Ν. Ιωνίας   και ο δάσκαλος Δημήτρης Βάρβογλης  πραγματοποίησαν επιμορφωτική επίσκεψη στο Μουσείο Μπενάκη στη μεγάλη έκθεση αφιερωμένη στο σημαντικό Έλληνα καλλιτέχνη, Γιάννη Τσαρούχη, η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό ετών από την γέννηση του.

Πρόκειται για την πρώτη αναδρομική έκθεση έργων του Γιάννη Τσαρούχη στην Αθήνα, η οποία είχε στόχο να παρουσιάσει αντιπροσωπευτικά έργα από όλες τις περιόδους δημιουργίας του καλλιτέχνη.

Η έκθεση πλαισιωνόταν από παράλληλες εκδηλώσεις (οπτικοακουστικό υλικό, ομιλίες, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, κ.α. ), προσφέροντας στο Ελληνικό κοινό μια σπάνια ευκαιρία να έρθει σε επαφή με μοναδικά έργα ζωγραφικής και σκηνογραφίας.

Δεδομένου ότι η έκθεση φιλοδοξούσε να δώσει μια συνολική εικόνα του έργου του καλλιτέχνη, στο εκθεσιακό υλικό περιλαμβανόταν ένας μεγάλος αριθμός έργων και σκηνογραφικών μακετών, που ανήκουν σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στα πλαίσια της  εκπαιδευτικής  επίσκεψης  στο Μουσείο  που απαιτείται για την σωστή αξιοποίηση των τεράστιων δυνατοτήτων που προσφέρει η άμεση επαφή του μαθητή με τα δημιουργήματα και την τέχνη του παρελθόντος  οι μαθητές των τμημάτων ζωγραφικής  του Πνευματικού Κέντρου   Δήμου Ν. Ιωνίας είχαν την ευκαιρία  να  παρακολουθήσουν αναλυτικά τα  έργα του ζωγράφου μέσα από μια σειρά διαφανειών που πραγματοποιήθηκε στο Παναιτώλιο  Αλσούπολης   που   επιμελήθηκε και παρουσίασε ο ζωγράφος  Δημήτρης Βάρβογλης.                  

 

 

Μοιραστείτε
Close Search Window