Δελτία Τύπου|

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ν. Ιωνίας, τιμώντας τον αυτοδίδακτο – λαϊκό ζωγράφο ΝΙΚΟ ΜΠΕΤΟ, οργάνωσε ΄Εκθεση Ζωγραφικής των έργων του, για τις 15,16,17 Μαϊου 2009, στο Παναιτώλιο με ώρες επίσκεψης 6 – 10 μ.μ.

Την Παρασκευή 15 Μαίου 2009 στις 8 το βράδυ, έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης παρουσία φίλων  και γνωστών του ζωγράφου, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Στην αρχή της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Πνευμ. Κέντρου, Λουκάς Χριστοδούλου αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που έλαβε το Δ.Σ. να επισκεφθεί στην Ν. Κάρπη Κιλκίς και να τιμήσει με  τιμητική πλακέτα τον ζωγράφο, ο οποίος δώρησε στο Πνευμ. Κέντρο τους πίνακες που είχε  ζωγραφίσει τα τελευταία χρόνια και οι οποίοι μαζί με όσους υπήρχαν στο Παναιτώλιο και όσους ζητήσαμε από ιδιωτικές συλλογές παρουσιάσθηκαν στην έκθεσή του.

Για τον άνθρωπο και ζωγράφο Ν. Μπέτο, μίλησε ο φίλος του ζωγράφος Νίκος Βουλγαρέλης ο οποίος αναφέρθηκε στην διαδρομή του και το πέρασμά του από την Ν. Ιωνία.

Στην συνέχεια παρουσιάσθηκε ένα 15λεπτο βίντεο – οδοιπορικό από την επίσκεψη του Λ. Χριστοδούλου και Ν. Βουλγαρέλη στη Ν. Κάρπη Κιλκίς στις αρχές Απριλίου 2009, όπου συναντήσανε τον ζωγράφο Ν. Μπέτο και συζητήσανε για τις αναμνήσεις του  από την Ν. Ιωνία των περασμένων δεκαετιών.  


 

Η εκδήλωση έκλεισε με γλυκίσματα και αναψυκτικά και συζητήσεις για τα κτίσματα και οικίες της  Ν. Ιωνίας του 1960-1985 που δεν υπάρχουν πλέον.
 

Μοιραστείτε
Close Search Window