Δελτία Τύπου|

  ΤΑΚΗΣ ΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ 
  ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ 
  
  Τάκη Σινόπουλου 22-11142 Περισσός
  Τηλ. 210 2583416
  FAX:210 2583416 
  E-Mail:elpenor @ otenet.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένας βιότοπος για την ποίηση

                                                                                                                                                         

Με τον τίτλο ΤΑ ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΠΗΝΟΡΑ, που παραπέμπει ευθέως στον Ομηρικό ήρωα, που είναι το κεντρικό πρόσωπο στην ποίηση του Σινόπουλου, κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος της ετήσιας έκδοσης του ποιητικού εργαστηρίου του Ιδρύματος Σινόπουλου.
   
ΤΑ ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΠΗΝΟΡΑ είναι ένας καθρέπτης της συστηματικής δουλειάς για την ποίηση, που γίνεται στο Νεανικό Εργαστήριο Ποίησης του ιδρύματος «Τάκης Σινόπουλος – Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης».
Στο εργαστήριο γίνονται δεκτοί νέοι ποιητές, που επιλέγονται με κριτήριο τη δουλειά τους μεταξύ αυτών που κάθε χρόνο υποβάλλουν αίτηση. Η φοίτηση είναι διετής και περιλαμβάνει γνωριμία με την ελληνική και την παγκόσμια ποίηση –πρώτος και δεύτερος κύκλος αντίστοιχα- και την άσκηση στις παλαιότερες και σύγχρονες μορφές ποίησης.
Την ευθύνη για το Εργαστήριο έχουν η ποιήτρια και φιλόλογος Τασούλα Καραγεωργίου και ο ποιητής και μελετητής της ποίησης Κώστας Κουτσουρέλης, ενώ την ευθύνη εκ μέρους του Δ.Σ. του Ιδρύματος έχει ο ποιητής Ξάνθος Μαϊντάς.

Το Εργαστήριο είναι λιγότερο ένα εργαστήριο δημιουργικής γραφής και πολύ περισσότερο, όπως γράφει η Τασούλα Καραγεωργίου, «Ένας βιότοπος στον οποίο βρίσκουν ασφαλές καταφύγιο, ως ανέστια πουλιά, οι νέοι ποιητές. Με την ποικιλία των φωνών τους και τα γοητευτικά, (αδέξια κάποτε), τανυσίπτερα πάντως, φτερουγίσματα των στίχων τους παρέχουν την ελπίδα πως η πτερόεσσα γλώσσα της ποίησης μας μπορεί να διατηρήσει και στους άνυδρους καιρούς τους χυμούς, τη φρεσκάδα και τη ζωτικότητα του μοναδικού ήθους».

Σ’ αυτό το πρώτο τεύχος καταχωρίζονται δείγματα δουλειάς των νέων ποιητών: Ελένης Μπούρου, Ράνιας Καραχάλιου, Παυλίνας Χατζηγεωργίου, Γιώργου Πέππα-Γεωργίου, Άρτεμης Γκόλφη, Γιάννη Πολίτη, Γιάννη Μπέη, Παναγιώτη Μηλιώτη, Τάσου Δενελάβα, Αλέξανδρου Κορδά, Μάνου Δημητρουλάκη, Νίκου Παπούλια, Κατερίνας Μαρσύλη, Πηνελόπης Ζαρδούκα, Χρήστου Καρούτσου, Αθάν Ανδροβιτσανέα, Βαλερίας Κουμουδογιαννάκη, Γιώργου Γωνιανάκη. Στο τεύχος περιλαμβάνεται επίσης συζήτηση μεταξύ των σπουδαστών και της Κικής Δημουλά, όπως και εισαγωγικό κείμενο του Αντώνη Ζέρβα στο αφιέρωμα για το κίνημα του Εικονισμού και τον Έζρα Πάουντ.
Τα κείμενα επέλεξε ο Κώστας Κουτσουρέλης, που είναι και ο διευθυντής του περιοδικού, με τη συνεργασία των ίδιων των ποιητών.

Το τεύχος διατίθεται δωρεάν στα Βιβλιοπωλεία της Νέας Ιωνίας.    

 

 

Μοιραστείτε
Close Search Window