Δελτία Τύπου|

Όταν απομεσήμερο της Παρασκευής, 27 Αυγούστου 2010, το αεροπλάνο από τη Σμύρνη προσγειωνόταν στο ΄΄Ελ. Βενιζέλος΄΄ το 8-ήμερο ταξίδι στις μνήμες των Σπαρταλήδων είχε φτάσει αισίως στο τέλος του.

Πραγματικά ήταν μία πολύ καλά οργανωμένη επίσκεψη 91 μελών και φίλων της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας σ΄ ένα μεγάλο κομμάτι της Δυτικής και Νότιας Μικρασίας, που άρχισε από τη Σμύρνη και κατέληξε σ’ αυτήν , αφού πρώτα οι εκδρομείς είχαν την δυνατότητα να επισκεφθούν τουλάχιστον 20 πολιτείες, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Παρά τη φοβερή ζέστη το πρόγραμμα τηρήθηκε απαρέγκλιτα   κι έτσι δόθηκε η ευκαιρία στα μέλη να περπατήσουν και να ξεναγηθούν στη Σμύρνη, τον Τσεσμέ, την Έφεσο, το Κουσάντασι, τον Κιρκιντζέ (ορεινή Έφεσος), την Πριήνη, τη Μίλητο, τα Δίδυμα, την Ιεράπολη, το Παμούκαλε, τη Σπάρτη, το Εγερδίρ, την Αττάλεια, την Πέργη , τη Σίδη, την Άσπενδο, το Μάναβγκατ, την Αλάγια κ.λ.π. και ν’ αναπνεύσουν τον αέρα της Ελληνικής παρουσίας που πλανάται πάντα σ’ αυτά τα μέρη.

Επισκέφθηκαν ιδιαίτερα στη Σπάρτη και το Εγερδίρ, χριστιανικούς ναούς, όπου και  ανέπεμψαν δεήσεις αλλά και κατοικίες Ελλήνων, ενώ δεν παρέλειψαν να επικοινωνήσουν με τις τοπικές αρχές (Νομάρχη Σπάρτης και Δήμαρχο Αλάϊας).

Όλοι ήσαν πλήρεις εντυπώσεων θετικών και πράγμα πολύ ενθαρρυντικό,  αυτές προέρχονταν από όσους επισκέπτονταν τα μέρη αυτά για πρώτη φορά αλλά και από τους αρκετούς νέους και νέες που μετείχαν στο προσκύνημα στις μνήμες.

Νομίζουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως και ιδιαίτερα όσοι είχαν την ευθύνη της όλης οργάνωσης δικαιούνται να υπερηφανεύονται ότι επέτυχαν τον σκοπό τους.

 
Από την Ένωση Σπάρτης  Μ. Ασσίας.
30-8-2010
Μοιραστείτε
Close Search Window