Δελτία Τύπου|

Περισσός, 8 Σεπτεμβρίου,

Οι Πρόσκοποι Περισσού, στο 4ο Πανελλήνιο Προσκοπικό Τζάμπορη

Τζάμπο στα Σουαχίλι σημαίνει «γεια σου» και από αυτή τη λέξη προήλθε ο όρος Τζάμπορη: μεγάλες προσκοπικές συγκεντρώσεις που έχουν τη μοναδική δυνατότητα να φέρνουν σε επαφή χιλιάδες προσκόπους από όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Το 4ο Πανελλήνιο Προσκοπικό Τζάμπορη, το Τζάμπορη της 100ετίας του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων ολοκληρώθηκε με επιτυχία μετά από εννέα μέρες καταιγιστικής δράσης και πρωτότυπης προσκοπικής περιπέτειας, στις 29 Αυγούστου 2010. Περισσότερα από 2.500 παιδιά και βαθμοφόροι από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και απόδημοι Έλληνες από την Αυστραλία, τη Γαλλία, τον Καναδά και την Αίγυπτο μέσα σε αυτό το διάστημα έγιναν αδέλφια χάρη σε αυτή τη μοναδική μεγάλη προσκοπική κατασκήνωση που έλαβε χώρα στο Camping του Ε.Ο.Τ. στα Καμένα Βούρλα. Σε αυτή τη μεγάλη πανελλήνια διοργάνωση, συμμετείχε και αποστολή από τους Προσκόπους Περισσού, με 12 παιδιά και 3 Βαθμοφόρους.
 

Αναλυτικότερα, οι Πρόσκοποι έπαιξαν δεκάδες θαλάσσια παιχνίδια, δημιούργησαν σχεδία με ξύλα, έκαναν κωπηλασία, ιστιοπλοΐα, αναρρίχηση, extreme sports, εξερεύνησαν τη λίμνη Ελευθεροχωρίου διανυκτερεύοντας στο βουνό, επισκέφτηκαν τους Δελφούς και στο Γαλαξίδι, διασκέδασαν με beach party. Επιπλέον, ένα ολόκληρο Προσκοπικό χωριό με πρωτότυπες δραστηριότητες και κατασκευές, ακόμη και αυτοσχέδιος ραδιοφωνικός σταθμός (Jambo Radio), είχε στηθεί σε αυτή την προσκοπική κατασκήνωση που δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Τα παιδιά, με τη βοήθεια των βαθμοφόρων τους,  έπαιξαν και γέλασαν με την καρδιά τους, πήραν μέρος σε πρωτότυπα παιχνίδια, και αθλήματα δοκίμασαν τις δεξιότητες και τις αντοχές τους, ταξίδεψαν (νοητά και πραγματικά) σε στεριά και θάλασσα, ήρθαν σε επαφή με συνομιλήκους τους από άλλες περιοχές της Ελλάδος και του κόσμου  και έζησαν μία μοναδική εμπειρία, από αυτές που μόνο ο Προσκοπισμός μπορεί να προσφέρει. Η μεγάλη αυτή γιορτή, που στήθηκε με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων δράσης της Προσκοπικής Κίνησης στην Ελλάδα, κορυφώθηκε με την τελετή λήξης το βράδυ του Σαββάτου στις 28 Αυγούστου, η οποία θα μείνει σε όλους αξέχαστη από το μοναδικό παλμό 2.000 παιδικών φωνών που τραγουδούσαν όλες μαζί προσκοπικά τραγούδια και φώναζαν ρυθμικά «Γίναμε επιτέλους εκατό!».

Όλοι έδωσαν ραντεβού στο 5ο Πανελλήνιο Προσκοπικό Τζάμπορη..

Περισσότερες πληροφορίες για την δραστηριότητα του 4ου Συστήματος Προσκόπων Περισσού θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Μοιραστείτε
Close Search Window