Ανακοινώσεις|

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Νέα Ιωνία
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                       Αριθ. Πρωτ.
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                                                              .
Διεύθυνση:Αγ.Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ  ΚΑΤΑ  ΔΗΜΟΤΩΝ

Το Δημόσιο και η Κτηματική Υπηρεσία Ανατολικής Αττικής (Δ/νση Δασών), διεκδικούν με ενστάσεις τους περιοχή της Ν. Ιωνίας που θεωρούν ότι εμπίπτει στο Δημόσιο Κτήμα Β.Κ.2064.

Η «άμυνα» των ιδιοκτητών που εναντίον τους έχει ασκήσει ένσταση το Δημόσιο και δηλώνει δικαίωμα κυριότητας σε ακίνητο τους με αυτή την αιτιολογία (ότι δηλαδή πρόκειται για τμήμα του  ΑΒΚ 2064), θα στηριχθεί σε διάταξη Νόμου του 2003 και συγκεκριμένα στο άρθρο 4 του Ν. 3127/2003 (ΦΕΚ Α’ 67/19-3-2003) που ορίζει ότι  « Σε ακίνητο που βρίσκεται μέσα σε σχέδιο πόλεως ή μέσα σε οικισμό που προϋφίσταται του έτους 1923 ή μέσα σε οικισμό κάτω των 2.000 κατοίκων, που έχει οριοθετηθεί, ο νομέας του θεωρείται κύριος έναντι του Δημοσίου εφόσον α) νέμεται, μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού, αδιαταράκτως για δέκα (10) έτη το ακίνητο, με νόμιμο τίτλο από επαχθή αιτία (δηλαδή από αγορά ή ανταλλαγή ή από πλειστηριασμό), υπέρ του ιδίου ή του δικαιοπαρόχου του (δηλαδή του προηγούμενου ιδιοκτήτη), που έχει καταρτισθεί και μεταγραφεί μετά την 23.2.1945, εκτός   εάν κατά την κτήση της νομής βρισκόταν σε κακή πίστη, ή β) νέμεται, μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού, το ακίνητο αδιαταράκτως για χρονικό διάστημα τριάντα (30) ετών, εκτός  εάν κατά την κτήση της νομής βρισκόταν σε κακή πίστη….».

Ο Δήμος μας είναι μεταξύ των θιγομένων από αυτές τις ενστάσεις τόσον της Γενικής Δ/νσης Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών όσον και της Δ/νσης Δασών της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας για όλες σχεδόν τις πλατείες , τις νησίδες , για σχολεία , παιδικούς σταθμούς , το κτίριο του Δημαρχείου , το κτίριο του Δήμου στη λεωφόρο Ηρακλείου κ.α.

Ο Δήμος κατά την εκδίκαση των ενστάσεων θα παραστεί τόσο για τις ιδιοκτησίες του , όσο και να δηλώσει οτι ΔΕΝ προβάλει καμμία απαίτηση έναντι των ιδιοκτητών για τους οποίους ενίσταται το Ελ. Δημόσιο και να συνηγορήσει υπέρ των.

Παράλληλα θα ζητήσει να ενημερώσει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών για το πρόβλημα πού έχει δημιουργηθεί ώστε να δοθεί οριστική λύση.

Παρατίθεται 

Μοιραστείτε
Close Search Window