Ανακοινώσεις Κοινωνικής Πολιτικής|

 

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ & ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ  –  ΕΔΔΥΠΠΥ  – 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ “ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ”

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΩΝ

O Δήμος Νέας Ιωνίας  σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ)  (εκπρόσωπος του Δήμου η Δημοτική Σύμβουλος κα. Ευαγγελία Αμανατίδου Χατζηπαυλή) και ο Σύλλογος Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Αγ. Ανάργυροι» πραγματοποιούν  δωρεάν  εξετάσεις μαστού (μαστογραφία) σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες.

Ο καρκίνος του μαστού χρήζει έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης, κάτι που δεν είναι εφικτό για όλους λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας που μαστίζουν την κοινωνία μας. Οι άποροι και ανασφάλιστοι συμπολίτες μας εξαναγκάζονται να παραμελούν την υγεία τους με επιπτώσεις πολλές φορές μη αναστρέψιμες.

Με βάση το σκεπτικό αυτό, το ΕΔΔΥΠΠΥ αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελεί ο Σύλλογος Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου “Οι Αγ. Ανάργυροι”, ανέλαβε τη πρωτοβουλία της συνεργασίας αυτής με σκοπό την εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, στους  Δήμους μέλη του.

  Στο πλαίσιο αυτό, οι συνεργαζόμενοι φορείς,  θα πραγματοποιούν, κάθε Τετάρτη και Παρασκευή από τις 9πμ έως τις 2μμ (με έναρξη την 4η Οκτωβρίου 2012) εξέταση των άπορων και ανασφάλιστων γυναικών του Δήμου μας..

Τη διασφάλιση, ότι οι προς εξέταση γυναίκες ανήκουν πράγματι στις ευπαθείς και ευάλωτες αυτές ομάδες πληθυσμού, έχει αναλάβει η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Νέας Ιωνίας,

Δικαίωμα συμμετοχής στη Εξέταση, έχουν Άπορες και Ανασφάλιστες γυναίκες ηλικίας από 40 έως 69 ετών .

Μεταξύ αυτών των γυναικών, προτεραιότητα θα δίδεται σε όσες πληρούν τα κριτήρια χαρακτηρισμού τους ως υψηλού κινδύνου (κυρίως θετικό οικογενειακό ιστορικό).

  Δηλώσεις συμμετοχής,  θα κατατίθενται  μόνο με αυτοπρόσωπη παρουσία της ενδιαφερόμενης, από 11/9/2012 έως 25/9/2012, στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μας (Βοσπόρου 121, 2ος όροφος).

Οι ενδιαφερόμενες, θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίζουν στην Υπηρεσία μας , το Βιβλιάριο Ανασφαλίστου (Πρόνοιας – απορίας).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το πρόγραμμα ΔΕΝ απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη από καρκίνο μαστού.

 

 

Μοιραστείτε
Close Search Window